PREŠEVO: Sprečen šverc vakcina za živinu!
Foto: Carina

Skrivao tečnost u rezervnom točku

PREŠEVO: Sprečen šverc vakcina za živinu!

Crna Hronika -
Detaljnom kontrolom vozila pronađeno je 55 komada rastvor vakcine za živinu "nobilis diluent FD 200ml" i 55 komada vakcina-tableta "nobilis SG 9R" koje se koriste za sprečavanje infekcije salmonele

PREŠEVO - Carinici su na graničnom prelazu Preševo juče sprečili pokušaj krijumčarenja vakcina za živinu.

U popodnevnim satima, na ulazu u Srbiju, zaustavljen je automobil „ "hjundai gec" leskovačkih registarskih tablica, čiji je vozač na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinjenje, odgovorio odrično.

Detaljnom kontrolom vozila, u saradnji sa policijskim službenikom, pronađeno je 55 komada rastvor vakcine za živinu "nobilis diluent FD 200ml" i 55 komada vakcina-tableta "nobilis SG 9R" koje se koriste za sprečavanje infekcije salmonele.

Foto Carina
Foto Carina

Vakcine su pronađene u delu namenjenom za rezervni točak i u prostoru za ventilaciju ispred suvozačevog sedišta, a bile su sakrivene zajedno sa tečnošću za održavanje niskih temperatura.

Obzirom da vozač nije imao dozvolu i rešenje za uvoz, izdate od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, roba procenjene vrednosti od 1.500 eura, privremeno je zadržana.

Međutim, kako roba prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, privremeno je zadržan i automobil i to prema članu 299. Carinskog zakona.

Do okončanja prekršajnog postupka, roba i automobil su predati u dalju nadležnost policiji, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track