PRETNJE ALBANACA: Moguć rat zbog spomenika u Preševu!

PRETNJE ALBANACA: Moguć rat zbog spomenika u Preševu!

Politika -
Napad Srbije na spomenik je napad na Albance. Ne kažem, niti pozivam na mobilizaciju, ali skrećem pažnju da situacija može da eskalira, kažem može doći do rata, rekao je poslanik Skupštine Kosmeta Redžep Seljimi

PRIŠTINA - Poslanici Skupštine Kosova i Metohije Redžep Seljimi i Nait Hasani izjavili su u utorak veče da je moguće da će doći do oružanih sukoba ako institucije Srbije silom budu uklonile spomenik u centru Preševa.

Seljimi, koji je poslanik pokreta Samoopredeljenje i jedan od najpoznatijih komandanta terorističke bivše Oslobodilačke vojske Kosova, rekao je da situacija u Preševskoj dolini može da eskalira ako se "dirne" u spomenik OVPMB.

"Napad Srbije na spomenik je napad na Albance. Ne kažem, niti pozivam na mobilizaciju, ali skrećem pažnju da situacija može da eskalira, kažem može doći do rata", kazao je Seljimi i dodao da oni koji isključuju rat da bi se zaštitili Albanci, greše.

Hasani, poslanik Demokratske partije Kosova je rekao da su kosovski Albanci "spremni da zaštite Albance iz Preševske doline".

"Spremni smo da njihova prava štitimo i ratom. Ići ćemo da branimo Albance ako se dirne u spomenik", kazao je Hasani.

Prištinski mediji su ranije danas preneli i izjavu nekadašnjeg političkog predstavnika OVK Adema Demaćija koji je rekao da Albanci iz Preševske doline treba da pokažu da su spremni za rat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track