PRETNJE ZBOG AMSS: Dug je put do Beograda, svašta može da se desi!
Foto: Medija Centar

Pomoćnika ministra preterao

PRETNJE ZBOG AMSS: Dug je put do Beograda, svašta može da se desi!

Društvo -
Uoči dolaska na sednicu skupštine Auto-moto saveza Srbije, Enes Škrijelj, direktor AMSS PJ Novi Pazar, dobio preteće poruke od državnog činovnika Demira Hadžića

BEOGRAD - Ne oseća se bezbedno!- Stigao mi je poziv od AMSS za regularnu sednicu skupštine u nedelju 13. aprila u Beogradu. Nakon tog poziva kontaktirao je sa mnom i jedan visoki funkcioner iz saobraćajne policije i rekao mi da ne idem na taj sastanak u Beograd, a da mi to poručuje pomoćnik ministra Demir Hadžić! Ovo je za Kurir izjavio Enes Škrijelj, direktor AMSS PJ Novi Pazar.Promenio vozilo- Odmah zatim pozvao me je i lično Demir Hadžić i pretio mi preko telefona. Rekao mi je: „AMSS je moj, a ti nemoj da ideš na tu sednicu skupštine. Dug je put do Beograda, svašta može da se desi“ - priča za Kurir Škrijelj i dodaje da mu posle tog razgovora uopšte nije bilo svejedno. Odmah je obavestio upravu iz Beograda i dobio savet da nikako ne kreće u Beograd svojim ili službenim kolima radi bezbednosti.- Dogovorili smo se da uzmemo neko drugo vozilo koje ne može da se poveže sa mnom. Našli smo auto u Novom Pazaru s beogradskim tablicama i tako sam došao do Beograda. Iskreno, nije mi bilo svejedno. Znate, na Ibarskoj magistrali se svašta dešava. Ništa lakše nego naći nekog narkomana, potplatiti ga s nekoliko stotina evra da se zakuca u mene - obazriv je Škrijelj.Uprkos pokušajima da je sabotiraju, sednica skupštine je održana. Nakon pretnji, generalnom sekretaru AMSS Aleksandru Nikačeviću podneo je dopis, u kojem je objasnio kako se sve odvijalo pred pretnju.Nelegalna skupštinaPrema njegovim rečima, glavni razlog ovih poteza je pokušaj da se vrši pritisak na delegate. Podsetimo, AMSS je pre nekoliko dana pretrpeo turbulencije, kad je nelegalna skupština saveza pokušala da smeni Nikačevića, što je on okarakterisao kao napad kriminalaca na uspešnu kompaniju, iza kojih stoji Orhan Dragaš.

Crno na belo... Dopis koji je Škrijelj poslao Nikačeviću
Crno na belo... Dopis koji je Škrijelj poslao Nikačeviću

Pokušali da ga smene... Aleksandar Nikačević
Pokušali da ga smene... Aleksandar Nikačević

Demir HadžićNEMAM KOMENTARKurir je juče u vezi s ovim slučajem pozvao Demira Hadžića, ali on nije želeo da potvrdi, a ni da demantuje pretnje:- Hvala na pitanju. Nemam komentar. Srdačan pozdrav - napisao je Hadžić u SMS poruci.Podsetimo, u intervjuu Kuriru generalni sekretar AMSS Aleksandar Nikačević je Demira Hadžića okarakterisao kao „Dragaševog čoveka“, a naveo je i da Hadžić za Dragaša govori da mu je on više od oca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track