PRETUČEN DIREKTOR EDB: Najavio istragu protiv vrha gradske vlasti, pa zverski pretučen!
Foto: Kurir štampano

Novi detalji napada na Zorana Rajovića

PRETUČEN DIREKTOR EDB: Najavio istragu protiv vrha gradske vlasti, pa zverski pretučen!

Crna Hronika -
Istog dana kad je Rajović potvrdio da će podneti krivične prijave protiv čelnika gradske vlasti zbog krađe struje za repliku Terazija na Novom Beogradu napala su ga dvojica maskiranih mladića

BEOGRAD - Bruka!Direktor Elektrodistribucije „Beograd“ Zoran Rajović brutalno je pretučen ispred svoje kuće u centru Beograda istog dana kad je Elektrodistribucija potvrdila da će protiv čelnika Skupštine grada biti podnete krivične prijave zbog krađe struje za repliku Terazija na Novom Beogradu, saznaje Kurir! Projekat, koji se pokazao kao grandiozan promašaj Đilasovog rukovodstva, koštao je Beograđane 600.000 evra, a danas zarasta u korov!Tražio krivce- Na sastanku održanom neposredno pre nego što je napadnut, Rajović je naredio istragu i u Elektrodistribuciji kako bi se utvrdilo ko je iz firme znao za nelegalno priključenje replike Terazija na strujnu mrežu. Direktor je insistirao da se utvrdi kako je duže od godinu dana potkradan EDB, jer su s puštanjem u rad trafoa i kablova morali da budu upoznati barem tehnički direktor, sektor kontrole i direkcija koja pušta trafo u rad. Nekoliko sati kasnije brutalno je pretučen - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.Naš sagovornik ističe da će se o eventualnoj vezi između napada na direktora Rajovića i njegovog zahteva da se utvrdi ko je od čelnika Skupštine Beograda odgovoran za krađu struje voditi istraga u policiji, koja ne isključuje ni druge motive napada.- Sve se istražuje. Proverava se i da li je napad eventualno povezan s nekim nerešenim odnosima iz perioda dok je Rajović bio na čelu Elektrokosmeta - navodi naš izvor.Inače, kako smo pisali krajem oktobra, tematski park na Novom Beogradu otvoren je 5. maja prošle godine u jeku predizborne kampanje, a za njegov nastanak najodgovorniji su bivši gradonačelnik Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd. Ispostavilo se da je od otvaranja struja nelegalno uzimana, a kad je EDB u redovnoj kontroli otkrio nelegalan priključak, tematski park je već bio ukrao čak 33.000 kilovat-sati, čija je vrednost oko 230.000 dinara. Na to bi trebalo dodati i cenu priključka, koja se kreće od 70.000 do 107.000 dinara, što takođe nije plaćeno.Velika pljačka- Replika Terazija je propast veka i velika pljačka! Za potrebe parka nelegalno su vučeni kablovi iz trafostanice do 15 nelegalnih merno-razvodnih ormana. Kontrolom divljih priključaka otkriven je 201 slučaj krađe struje, a nakon ovog otkrića EDB je obustavio dostavu električne energije tematskom parku. Inače, prilikom otvaranja replike iz Skupštine grada vršen je veliki pritisak na EDB da pusti u rad trafostanicu i bez neophodnih papira - rekao je sagovornik Kurira.

Muljali sa strujom... Šapić i Đilas
Muljali sa strujom... Šapić i Đilas

Ideja Žike PaukaReplika Terazija bila je lični projekat Živorada Anđelkovića, zvanog Žika Pauk, pomoćnika bivšeg gradonačelnika. Prvobitna ideja bila je da se naprave kulise za snimanje filma „Montevideo, bog te video“, posle čega bi taj prostor ostao gradu kao turistička atrakcija. Međutim, pošto u Skupštini grada nisu mogli da se organizuju, kulise su napravljene u Banatu.- Tada, odjednom, Žika kreće s ovim projektom u Beogradu, iako više nije bio potreban za film. Odluka o finansiranju doneta je u januaru 2012, a sve je realizovano do maja iste godine i u predizbornoj kampanji predstavljeno kao veliki Đilasov uspeh - rekao je izvor Kurira.

Kao grad duhovaAnđelković je u proleće 2012. dao sledeću izjavu:- Dosad je veći broj uglednih ugostiteljskih preduzeća pokazao veliko interesovanje za zakup poslovnog prostora u parku, zbog čega očekujemo veliku konkurenciju kad bude raspisan javni poziv. Opština Novi Beograd ovde će moći da izda od 3.000 do 4.500 kvadrata poslovnog prostora. Međutim, na konkursu za izdavanje lokala u junu ove godine javila su se samo četiri zakupca od deset raspoloživih lokala.

Pretučena i portparolkaPrema saznanjima Kurira, letos je napadnuta i pretučena Sandra Alagić, portparol EDB.- I nju su, kao i Rajovića, posle posla sačekala dvojica muškaraca i napala je. Srećom, za razliku od Rajovića, Sandra je prošla samo s lakšim povredama- kazao je naš izvor.I Sandru su napadači sačekali ispred zgrade.- Ona se takođe vraćala s posla, a kad je iz torbice izvadila ključeve od ulaznih vrata zgrade, napadači su je zgrabili i počeli da je tuku! Srećom, u tom trenutku naišla je žena koja joj je pritrčala u pomoć, pa su napadači pobegli - kaže naš sagovornik i dodaje da policija još nije otkrila napadače na portparola EDB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track