PREVARANTI: Varali trudnice na testovima za otkrivanje Daunovog sindroma
Foto: Kurir štampano

Optužbe na račun privatne ginekološke klinike

PREVARANTI: Varali trudnice na testovima za otkrivanje Daunovog sindroma

Crna Hronika -
Tužilac na potezu: Aleksandar Đenić i Nemanja Ćirović tvrde da su pokradeni u ordinaciji dr Ljubiše Đorđevića. Naplaćeno im po 3.200 dinara za dabl test, a onda dobili lažni nalaz

PIROT - Ogorčeni!Inspektori Kriminalističke policije Policijske uprave u Pirotu ispituju navode prijave koju su Piroćanci Aleksandar Đenić i Nemanja Ćirović podneli protiv privatne ginekološke ordinacije dr Ljubiše Đorđevića! Ova dvojica Piroćanaca u prijavi tvrde da su od klinike dr Đorđevića dobili falsifikovane nalaze sa takozvanog dabl testa na rano otkrivanje Daunovog sindroma, kojem su podvrgnute njihove trudne supruge.Fotokopija nalazaDvojica Piroćanaca tvrde da uzet materijal za testiranje, koji pirotska klinika šalje autobusom u nišku laboratoriju „Human“, uopšte nije ni upućen u Niš, ali im je naplaćeno po 3.200 dinara za testiranje! Oni su dobili i potvrdu klinike „Human“ da testovi za njihove supruge nikada nisu rađeni. Đenić kaže da je sa suprugom u ordinaciju otišao sredinom decembra, kada su od nje uzeti uzorci za analizu dabl testa za rano otkrivanje Daunovog sindroma.- Laboratorijska analiza mi je u Pirotu naplaćena 3.200 dinara bez izdavanja priznanice ili računa. Nakon nekoliko dana otišao sam u ordinaciju po rezultate i tada mi je data fotokopija biohemijske analize. Kako smo i ranije radili iste analize, primetio sam da na foto-kopiji postoje nelogičnosti i vratio se u ordinaciju dr Đorđevića tražeći originalni nalaz. Nisam ga dobio čak ni posle nekoliko pokušaja, pa sam se obratio laboratoriji „Human“ iz Niša, koja mi je, na moje zaprepašćenje, izdala potvrdu da za moju suprugu nisu rađene nikakve analize kod njih i da nalaz koji mi je dat na uvid oni nisu izdali, odnosno da je falsifikovan! - rekao je Đenić.Nemanja Ćirović tvrdi da se na proveru odlučio nakon što je čuo od prijatelja da se falsifikuju nalazi.- Moja supruga je radila dabl test 30. avgusta 2013. a rezultate dobila 2. septembra. Kontaktirao sam kliniku „Human“ i tamo su mi rekli da takav pacijent ne postoji u njihovoj arhivi i da se ljudi iz Pirota masovno javljaju s takvim problemom! - kazao je Ćirović. Supruge u strahuOn je dodao da su njihove supruge u strahu.- One treba da se porode kod istih lekara koji su nas na ovaj način prevarili! Mi ćemo ih i privatno tužiti jer imamo sve dokaze i želimo da na taj način sprečimo da još roditelja bude prevareno - rekao je Ćirović.

Obrukali se... Ginekološka klinika dr Đorđevića
Obrukali se... Ginekološka klinika dr Đorđevića

Osumnjičeni lekarNISMO SUMNJALI U ISTINITOSTAdvokat Tomislav Tošić, zastupnik dr Đorđevića, kazao je da on i njegov klijent ne poriču da su nalazi falsifikovani, ali da oni s tim nemaju nikakve veze jer su izveštaje dobili sa nepoznatog broja faksa, različitog od onog s kog su uobičajeno dobijali rezultate iz niške laboratorije. Istovremeno, dr Đorđević je kazao da je klinika uzorke slala autobusom klinici u Nišu.- Ordinacija nema odlazni faks, već samo dolazni, a nemamo ni štampač. Čim bismo faksom dobili rezultate, mi smo te rezultate, kako bismo što pre obavestili naše pacijente i ne sumnjajući u njihovu verodostojnost, davali pacijentima, uz napomenu da original rezultata može da se dobije kasnije - izjavio je dr Đorđević.

Laboratorija „Human“ODMAH SMO JAVILI INSPEKCIJIVlasnica laboratorije „Human“ Olivera Sinđelić izjavila je da su svima uredno izdate potvrde da njihovi uzorci nikada nisu obrađivani u ovoj laboratoriji!- Odmah smo podneli prijave zdravstvenoj inspekciji i policiji, kojoj smo stavili na uvid kompletnu dokumentaciju poliklinike - kazala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track