PREVARIO 50 DEVOJAKA: Naterao ih na abortus da bi im dao posao!

Haos u Prnjavoru

PREVARIO 50 DEVOJAKA: Naterao ih na abortus da bi im dao posao!

Crna Hronika -
Jedna devojka iz Doboja koja je, da bi dobila posao, prekinula trudnoću. Na kraju, ostala je bez deteta i momka, ali i bez obećanog posla

PRNJAVOR - Prevejani prevarant, možda i psihopata, navodno uspešni biznismen, Banjalučanin Dragan Pavlović ovih dana u Prnjavoru napravio je pravi dar – mar u životima pedesetak ovdašnjih devojaka. One su se ponadale da će naći posao u jednom od njegovih, kako se ispostavilo, nepostojećih pet butika sportske opreme.

Sladunjava priča o dobrom uhlebljenju ovim prnjavorskim devojkama nije mirisala na prevaru, čak ni kad je „biznismen“ Pavlović, uz dobru krvnu sliku, rad srca i ostale nalaze, zatražio i uredan ginekološki nalaz!

Osim u Prnjavoru, obmanute su desetine devojaka u Laktašima, Banjaluci, Doboju…

- Gotovo dva sata strpljivo me je čekao ispred bolnice, dok nisam završila i uručila mu lekarsko uverenje. Robu u jednom od njegovih butika trebalo je da počnem da slažem još pre desetak dana. I tako svaki dan sledi novo obećanje, za neki naredni dan – očajna je jedna od brojnih prevarenih Prnjavorčanki, koja je radi boljih uslova kod „direktora“ Dragana napustila svoj raniji posao.

I abortus zbog posla

- Skamenila sam se kad sam čula za sudbinu jedne devojke iz Doboja koja je, navodno, da bi dobila posao, prekinula trudnoću. Na kraju, ostala je bez deteta i momka, ali i bez obećanog posla. Nazvala sam telefonom Dragana i otvoreno mu rekla šta o njemu misle i pričaju izigrane devojke. Već nekoliko dana nema ga u Prnjavoru, rekla je Vesna, konobarica u „Kubi“.

Saznajemo da je devojkama nudio, za trgovce vrlo primamljive uslove, uz platu od 450 maraka, topli obrok, dvokratno radno vreme. Oglas o prijemu „12 devojaka, starosti do 35 godina, u maloprodajama u Prnjavoru, koje žele da budu deo uspešnog tima koji trenutno broji 125 zaposlenih u preduzeću „Tviti“ sa sedištem u Laktašima“, osvanuo je na oglasnoj tabli prnjavorskog Biroa za nezaposlene. Mada u rukopisu, dobio je „zeleno svetlo“ kad je Pavlović objasnio da je sa akcijom prijema radnika upoznata i direktorka SŠC u Prnjavoru.

- Zatražio je od nas da mu preporučimo primerne učenice koje su završile školu, za rad u njegovim buticima. Čak smo ga zamolili da ima u vidu i nezaposlene supruge naših profesora i rodbine. To je bio moj jedini kontakt sa tim čovekom, iznenađana je direktorka škole Suzana Švraka.

U Birou su oglas skinuli tek kad su od kolega iz Laktaša saznali da je navodni biznismen prevario oko 50 devojaka, koje sada biju bitku kako da dođu do svojih radnih knjižica, fotografija, lekarskih uverenja i ostalih dokumenata.

- Posle njegovog čvrstog obećanja da ću biti primljena među 17 devojaka u jedan od njegovih pet butika u otvaranju, napustila sam svoj raniji posao u kineskom šopu, jada se Tijana, jedna od izigranih devojaka.

Mada je mahao raznim rešenjima, u opštinskoj administrativnoj službi su rekli da sa zahtevom za otvaranje radnji uopšte se nije ni pojavila osoba po imenu Dragan Pavlović.

Interesantno je, kako tvrde obmanuti sagovornici, da Pavlović od svojih žrtava nije tražio novac, ali je možda pripremao teren i za to. Govorio je da planira odlazak na Kozaru i proslavu uspešnog poslovanja firme. Ostaje otvoreno pitanje za šta će mu služiti njihove radne knjižice, fotografije, ginekološki nalazi…

Policija iz drugih mesta već je uzela u rad „slučaj Pavlović“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja