PREVOZ ZA NOVO DOBA: Noviteti sa Ženevskog salona!

250 izlagača i 146 premijera

PREVOZ ZA NOVO DOBA: Noviteti sa Ženevskog salona!

Auto -
Mali rast prodaje i veliko ohrabrenje. Auto-spektakl održava se od 6. do 16. marta

Kriza polako odlazi u istoriju.Automobilska industrija konačno može da odahne jer je januar bio peti mesec zaredom u kom je zabeležen porast prodaje automobila u Evropi. Iako procenat rasta nije veliki i ekonomska kriza još nije sasvim prošla, evropski proizvođači vozila zadovoljno trljaju ruke i nadaju se da će to označiti početak nove renesanse u auto-industriji.S tim u vezi, s nestrpljenjem je dočekan 84. Međunarodni salon automobila u Ženevi (6-16. mart), jedan od najvećih i najznačajnijih te vrste u svetu.

Fijat panda krosGama „Fijata“ proširena je za superatraktivnu verziju „pande 4 x 4“ nazvanu „panda kros“. Poseduje dobro poznati pogon na svim točkovima zavidnih mogućnosti, a zasad ga pokreću 0,9 „tvin er“ turbo benzinac sa 90 KS i 145 Nm i 1,3 multidžet turbodizelaš sa 80 konja i 190 Nm.

Tojota ajgoDizajneri su opustili ruku i od druge generacije „Tojotinog“ gradskog mališana napravili znatno atraktivniji automobil u odnosu na onaj koji nasleđuje. Prepoznatljiv je po stilskom detalju u crnoj boji u obliku slova X, koji dominira prednjim delom. Pokretaće ga 1,0 benzinac sa 68 KS i 95 Nm. Standardno je opremljen zadnjom kamerom.

Folksvagen polo fejsliftJedan od najpopularnijih malih hečbeka podvrgnut je minimalnim vizuelnim izmenama. To se pre svega odnosi na redizajn branika i maske hladnjaka, kao i na centralnu konzolu, volan i instrument tablu. Novitet su 1,4 turbodizel motori (74, 89 i 104 KS), koji menjaju stare 1,2 i 1,6, kao i 1,0 TSI turbobenzinac sa 89 konja, dok su ostali motori dorađeni i pojačani.

Džip renegejdAmerički „Džip“ doživljava renesansu od kada je „Fijat“ preuzeo „Krajsler“. Planovi su ozbiljni, a to se vidi po potpuno novom, kompaktnom SUV modelu „Renegejd“, urađenom na platformi „fijata 500 L“. Ovaj atraktivni terenac prvi je te vrste u svetu, opremljen automatskim menjačem sa devet brzina.

Pežo 308 SWNova „Pežoova“ uzdanica sa oznakom 308 krenula je munjevito jer je proglašena za evropski automobil godine! Na Salonu u Ženevi premijeru je imala karavanska verzija pomenutog modela, koji je za 327 mm duži od hečbeka i nudi impresivnih 610 litara prtljažnog prostora u osnovi.

Reno tvingoJedan od najpopularnijih gradskih automobila „reno tvingo“ doživeo je svoju treću generaciju. Ovaj mališa rađen je u kooperaciji sa „Smartom“ i postavljen je na platformu novog „smarta for for“. Hvalimo izuzetno dopadljiv dizajn spolja i iznutra. Motor je smešten pozadi i imaće pogon na zadnje točkove. Sjajno!

BMW serije 2 aktiv turerPrvi višenamenski porodični minivan (MPV) sa oznakom BMW. Ima pogon napred, a dugačak je 4.342 mm, širok 1.800 mm i visok 1.555 mm. Zasad ga pokreću turbobenzinci od 1,5 litara (136 KS i 220 Nm) i dvolitarski sa 231 KS i 350 Nm. Od turbodizelaša dostupan je 2,0 motor sa 150 KS.

Ford fokus fejslift„Fokus“ je doživeo adekvatno „zatezanje bora“. Prednjim delom, koji je kompletno izmenjen, dominiraju nova maska hladnjaka i markantni farovi, a značajne promene desile su se i u unutrašnjosti. Novost su i motori, 1,5 eko-bust turbobenzinci sa 150 i 180 KS, kao i 1,5 TDCi sa 95 i 120 konja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track