PREŽIVELI KIŠU METAKA 1990-IH: Ovo su živi akteri filma Vidimo se u čitulji!
Foto: YOUTUBE

Dvadeset godina kasnije

PREŽIVELI KIŠU METAKA 1990-IH: Ovo su živi akteri filma Vidimo se u čitulji!

Crna Hronika -
Većina "spasena" povlačenjem iz podzemlja. Pojedini robijaju, dok su malobrojni i danas aktivni u kriminalnim krugovima

Tek desetak od 19 aktera dokumentarnog filma „Vidimo se u čitulji" (snimljen u periodu sankcija, od 1993-1995. godine) preživelo je danas! Mada se u javnosti često pominjalo da je je jedini preživeli Aleksandar Kristijan Golubović, danas preživeli su uglavnom oni koji su se povukli iz kriminalnih poslova.

Pominjani kao "žestoki momci" tada su pristali da otvoreno govore o dešavanjima koja nisu bila dostupna medijima. Samo za vreme snimanja filma tri učesnika dokumentarca su ubijena u obračunima u beogradskom podzemlju.

Sve je počelo tokom ludih devedesetih. Prvi koji je postao lak na obaraču bio je Aleksandar Knežević Knele, ubijen 28. oktobra 1992. u apartmanu 331 hotela Hajat. A onda je sve otišlo niizbrdo. Pucalo se iz pištolja, pušaka, bacane su bombe... Ubijalo se u sačekušama i obračunima...

Voždovčani se slikaju ispred Šljukinog poršea
Voždovčani se slikaju ispred Šljukinog poršea

Najuspešnijim se može smatrati Zvezdarac Željko Rutović, koji je, kao i u filmu, i danas neosuđivan i bavi se biznisom. Nekadašnji klanovi danas nisu na okupu. Sudbine preživelih su različite. Pojedini robijaju, većina se povukla, dok su retki oni koji su i dalje aktivni u podzemlju.

http://www.youtube.com/watch?v=WHdwkn6GO20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track