Velja Ilić: Prihvatiću i Dinkića

Velimir Ilić o formiranju vlade

Velja Ilić: Prihvatiću i Dinkića

Politika -
Pregovore o formiranju vlade Toma je preuzeo na sebe. Već radi na tome punom parom, ima odrešene ruke i ja se ne bih petljao u njegov posao. On to dobro radi

BEOGRAD - Slepa vera.Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i koalicioni partner Tomislava Nikolića, u razgovoru za Kurir kaže da je sve obaveze u vezi s formiranjem nove vlade prepustio lideru SNS. Prema njegovim rečima, Nikolić punom parom radi na sastavljanju novog kabineta, dobro mu ide, ali, navodno, ne zna s kim se predsednik SNS sve sastajao.

♦ Šta su se Nikolić i Dačić dogovorili na prekjučerašnjem susretu?

- Ne znam, nisam se čuo s Nikolićem. Malo sam se povukao, u Čačku sam, imam neke privatne obaveze, a i premoren sam od kampanje. Pregovore o formiranju vlade Toma je preuzeo na sebe. Već radi na tome punom parom, ima odrešene ruke i ja se ne bih petljao u njegov posao. On to dobro radi.

Da li postoji mogućnost da vam se socijalisti priklone i ostave DS?

- Ne znam, još je sve neizvesno. Mada, ne treba se igrati izbornom voljom. Narod se opredelio za Nikolića, i to treba ispoštovati. Ne mogu da shvatim DS i Borisa Tadića. Šta sad oni hoće? Tadić je izgubio izbore, a priča sad o nekom mestu premijera. Šta ima da se gura. Postoji predsednik Srbije, koji će sad biti ustoličen, verovatno krajem sledeće nedelje, i prvo će ponuditi mandat za sastavljanje vlade čoveku u koga ima najveće poverenje.

Da li postoje zasebni razgovori sa PUPS i JS o formiranju vlade?

- Ne znam da li pregovaraju i s njima.

Ukoliko SNS uspe da formira vladu, da li ćete vi biti ministar infrastrukture?

- Nisam o tome razmišljao. Imamo sporazum, mi smo uvek bili korektni ljudi i sad hoćemo da pomognemo da se u Srbiji nešto napravi. Pomoći ćemo u kojoj god oblasti da to traže od nas.

A ako Nikolić kaže da će u vladu s Dinkićem?

- Kako odluči, tako je. Nemojte da me provocirate da kažem da li će s ovim ili s onim. Toma je moj koalicioni partner. Bio sam pored njega kad su bili izbori i kad su ga Tadić i Koštunica zvali da mu čestitaju pobedu.

Šta mu je rekao Koštunica?

- Ne znam, nisam prisluškivao, nepristojno je.

(K. B.)

Pitajte Tomu za Karića

- Da li je Nikoliću čestitao Bogoljub Karić?

- Ne znam, moraćete njega da pitate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja