PRIJAVA PROTIV KRALJA ŠERPI: Cepter oteo zgradu od 1.800 kvadrata!

Oštra borba

PRIJAVA PROTIV KRALJA ŠERPI: Cepter oteo zgradu od 1.800 kvadrata!

Društvo -
Branko Pavlović podneo prijavu protiv Filipa Ceptera zbog otimanja nekretnine na Novom Beogradu. On tvrdi da će zbog nereagovanja države građani morati da plaćaju nadoknadu oštećenoj firmi od tri miliona evra

BEOGRAD - Ništa ga ne vezuje za Srbiju, osim vredne imovine.Organizovana kriminalna grupa s Filipom Cepterom na čelu odgovorna je za nezakonito prisvajanje nekretnine od 1.800 kvadrata na Novom Beogradu, a u slučaju nereagovanja države naknada štete pravom vlasniku od oko dva i po do tri miliona evra mogla bi da padne na teret građana, tvrdi advokat Branko Pavlović. On je, dodaje, zbog toga podneo krivičnu prijavu specijalnom tužiocu.Fiktivni dugoviJedan od najbogatijih Srba, koji je inače nedavno izjavio da ga ništa ne vezuje za Srbiju, vlasnik je dve trećine zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina 117, ali nikako nije uspevao da dođe i do poslednje trećine. Pavlović tvrdi da je Cepter pre nekoliko godina sa izvesnim strancem potpisao ugovor o kupovini tih 1.800 kvadrata preko svoje firme „Melanesija“, sarajevski „Šipad“ je to osporio, a sud je 2011. do završetka parnice doneo privremenu meru zabrane raspolaganja ovom imovinom.- Svestan da neće moći da dobije 1.800 kvadrata, Cepter preduzima akciju. Pojavljuje se fiktivni dug njegove „Melanesije“ prema njegovom „Jekomir limitidu“ od oko tri miliona evra, poverilac traži naplatu preko suda i na licitaciji „Bramer investment“, opet Cepterova firma, za oko milion evra kupuje 1.800 kvadrata. Poverilac „Jekomir“ je vlasnik 99 odsto dužnika „Melanesije“, pa nije jasno zašto je morao da pokreće naplatu preko suda - navodi Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju.Tajna licitacijaNije jasno, dodaje on, zašto sudski izvršitelj dozvoljava licitaciju za imovinu za koju postoji privremena mera. Oglas o licitaciji objavljen je samo na tabli suda, što znači da nije bilo konkurencije, a sve se krilo od „Šipada“.- Cepter je ovim uspeo da iseli „Šipad“ iz sporne nekretnine, a pokušava da prebaci naknadu štete na državu jer, ako niko od nadležnih ne reaguje, sva krivica će biti na izvršitelju, veštaku i sudu koji su sproveli prodaju. Tih 1.800 kvadrata po ceni od 1.500 evra po kvadratu vrede oko 2,7 miliona evra - ističe Pavlović.

Sporna zgrada... Cepter bio vlasnik dve trećine objekta
Sporna zgrada... Cepter bio vlasnik dve trećine objekta

Krivična prijava protiv filipa ceptera
Krivična prijava protiv filipa ceptera

Krivična prijava protiv filipa ceptera
Krivična prijava protiv filipa ceptera

Sve po zakonuAndrija Mišković, direktor „Melanesije“, čiji smo telefon dobili od sekretarice „Cepter internacionala“, tvrdi da nije upoznat s prijavom, kao i da ova firma i on posluju u skladu sa zakonom.- „Melanesija“ je bila knjižni vlasnik te nepokretnosti, koju je stekla ugovorom o kupoprodaji i zatim platila. Dug prema „Jekomir limitidu“ je nesumnjiv, o čemu postoji dokumentacija - ističe Mišković.On navodi da je odlukom Privrednog suda u Beogradu određena plenidba, popis i procena nepokretnosti „Melanesije“ i potom sudska, javna prodaja.Cepter ćutiOsim protiv Ceptera, prijava je podneta i protiv Andrije Miškovića, direktora „Melanesije“, N. N. lica, direktora „Jekomira“ i „Barmera“, sudskog izvršitelja i sudskog veštaka. Cepter nije imao komentar na pitanja koja smo mu poslali, kao ni sudski izvršitelj i Privredni sud u Beogradu, koji je sproveo prodaju. Firme „Jekomir“ i „Bramer“ registrovane su na Kipru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track