Primam zastavu samo zbog sina, inače bih je rado spalio!

Primam zastavu samo zbog sina, inače bih je rado spalio!

Crna Hronika -
Sahranjeni nastradali kadeti Filip Milojević i Milina Miletić

TOPOLA - Dok je primao zastavu Srbije skrhan od bola Tomislav Milojević na sahrani svog sina Filipa je rekao :

"Primam zastavu samo zbog sina inače bih je rado spalio zbog neodgovornih ljudi"!

Dok su sharanjivali Filipa koji je nastradao pre tri dana na poligonu Pasuljanske livade, Tomislav se obratio prisutnim na sahrani i tražio da se Vojsci Srbije kupe detektori za traženje mina da ničije dete više nikada tako ne nastrada. Tomislav je pozvao prijatelje i članove familije da skupe novac za detektore kako se ova tragedija ne bi više ponovila.

" Pitao sam juče generala kako ispituju teren, oni su rekli da šalju vojnike da traže mine. Oficirima bi trebalo skinuti uniforme i kupiti po dve koze, pa njih da čuvaju, mada nisam siguran ni da bi to umeli Pogibija mog sina dovela je juče drugog na VMA, on je sada u teškom stanju ovo je za sud, rekao je bolno Tomislav.

Sahrani je prisustvovao osim porodice i rodbine i veliki broj meštana Gornje Trnave. Među visokim delagacija viđen je Načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, načelnik vojne akademije general Mladen Vuruna, izaslanik predsednika Srbije Aleksandar Nikolić, predsednik opštine Topola Dragan Jovanović i predstavnici lokalne vlasti.

Dvorište porodice Milojević u Gornjoj Trnavi bilo je je pretesno za sve one koji su želeli da se poslednji put oproste od Filipa, a koliko ih je šokirala njegova smrt govori i tišina koja je vladala dvorištem.Tu su bili prisutni mnogi njegovi prijatelji i kolege sa Akademije kao i počasni vod Vojske Srbije.

Dok su Filipovi roditelji Tomislav i Zagorka Milojević nemo su gledali u kovčeg svog mlađeg sina, jedan od njegovih kolega pročitao je govor u kome je rekao da je Filip bio miran, povučen i pozitivan mladić i da niko ne može poverovati da njega više nema jer su svi brojali dane do završetka obuke i da ih je delilo samo 11 dana od uzimanja diplome

U govoru je rečeno da je Filip stalno pominjao svoje selo i Šumadiju na koju je bio veoma ponosan.

Miloš, kadet i drug nastradalih Filipa, i Miline napisao je pesmu koju je recitovao navodeći da “bol koji osećaju može i kamen da sprži”.

Kovčeg iz kuće i krst iznela su šestorica kadeta sa Akademije, što je označio početak kada je povorka krenula ka groblju.

U povorci se za Filipovim sandukom kretao samo njegov otac Toma, dok se njegova majka nalazila u kolima Hitne pomoći.

Mina, bila si balerina u čizmama

GORNJI MILANOVAC - Pamtićemo te po osmehu!

- Mina, obećala si mi da ćeš, kada diplomiraš, svoju šapku baciti najdalje... Neka te po osmehu prepoznaju Sveti Georgije i Sveti Dimitrije, kad te za ruku povedu u raj...Ovako se prijatelj porodice Miletić oprostio od Miline Mine Miletić (23), a osim Mininih drugova s klase, koji nisu krili suze, sahrani su prisustvovali ministar Dragan Šutanovac, zatim Milorad Simić, izaslanik predsednika Nikolića, i general-major Milan Bjelica, zamenik načelnika Generalštaba.- Mina, živećeš u nama, tako krhka i nežna, plavooka devojčice. Mala balerino, svoju gracioznost i vedrinu uvukla si u teške čizme „pešadinke“ - rekla je u ime kadeta s klase Minina koleginica.D. Č.

Sahrana Miline Miletić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track