PRIMERA: Cela sezona staje u 90 minuta
Foto: AP

Bitka za titulu

PRIMERA: Cela sezona staje u 90 minuta

Fudbal -
Četiri od pet utakmica koje su ovi rivali odigrali u sezoni završene su bez pobednika, a jedinu pobedu zabeležio je Atletiko sa 1:0

MADRID - Cela sezona staje u 90 minuta - tako je najlakše opisati predstojeći duel Barselone i Atletiko Madrida, koji će odlučiti šampiona Španije. Barselona će u poslednjem kolu Primere dočekati Atletiko na svom terenu i nakon tog meča biće poznato da li šampionski trofej ostaje u Kataloniji ili se seli u Madrid.

Madridski klub je, kolo pre kraja Primere, prvi na tabeli sa tri boda više od Barselone, koju samo pobeda vodi do petog trofeja u poslednjih šestg godina. S druge strane, ukoliko trijumfuje ili osvoji makar bod, Atletiko će će doći do prvog pehara prvaka Španije od 1996. godine.

Četiri od pet utakmica koje su ovi rivali odigrali u sezoni završene su bez pobednika, a jedinu pobedu zabeležio je Atletiko sa 1:0. Bilo je to u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

"Cela sezona se svodi na 90 minuta", rekao je vezni igrač Barselone Andres Inijesta.

Situacija u kojoj poslednje kolo odlučuje prvaka događa se tek treći put u istoriji, a zanimljivo je da su baš ovi klubovi bili uključeni u prethodna dva slučaja.

Atletiko je pobedio Sevilju u poslednjem kolu u sezoni 1950/51, a pet godina ranije Sevilja je u poslednjoj utakmici savladala Barselonu i tako došla do trofeja.

"Ne možemo da gledamo u prošlost, moramo da se fokusiramo na sadašnjost. Imamo istorijsku šansu da osvojimo i domaću ligu i Ligu šampiona", rekao je kapiten Atletika Gabi Fernandes.

Atletiko, takođe, ima priliku da prekine dominaciju Reala i Barselone. Poslednji klub koji je osvojio šampionsku titulu, a da nisu u pitanju dva najveća španska kluba bila je Valensija 2004. godine.

Fudbaleri Barselone se ipak nadaju nastavku dominacije, a svi u glas izjavljuju da žele da pobede i osvoje titulu u čast nedavno preminulog bivšeg trenera Tita Vilanove.

Meč Barselone i Atletiko Madrida igra se u subotu od 18.00, tako da će ime šampiona Španije biti poznato otprilike dva sata kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track