Princ Hari od majke nasleđuje 10 miliona funti
Foto: Reuters

Poklon za 30. rođendan

Princ Hari od majke nasleđuje 10 miliona funti

Pop kultura -
Od te sume, mlađi sin princa Čarlsa, moraće da na ime poreza isplati 40 odsto, tj. nešto manje u slučaju da odluči da deo novca uplati u dobrotvorne svrhe

Princ Hari će 15. septembra ove godine proslaviti svoj 30. rođendan kada će i zvanično naslediti svojih 10 miliona funti (12,5 miliona evra) koja mu je ostavila njegova majka, princeza Dajana.

Od te sume, mlađi sin princa Čarlsa, moraće da na ime poreza isplati 40 odsto, tj. nešto manje u slučaju da odluči da deo novca uplati u dobrotvorne svrhe.

Kako prenosi list Miror, njegov brat princ Vilijam je svoj deo majčinog nasledstva dobio pre dve godine. Izvor blizak kraljevskoj braći izjavio je za britanski tabloid da "postoji veoma malo sličnosti između običnog građanina i Harija i Vilijama, ali kada je reč o porezu, tu su potpuno ravnopravni".

"Vilijam je platio porez kada je napunio 30 godina, a tako će i Hari postupiti", naveo je on. Harijevi saradnici razmatraju o najpovoljnijem načinu da mladi princ ispuni svoju dužnost prema državi.

Princeza Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. kada je Hariju bilo svega 12 godina. Trenutno, princ zarađuje nešto više od 48.000 evra godišnje kao kapetan u vojsci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track