Aerodrom kod Novog Sada do kraja 2015. godine
Foto: KURIR

Bojan Pajtić

Aerodrom kod Novog Sada do kraja 2015. godine

Vojvodina -
Aerodrom će biti namenjen za poslovne letove, za jeftine (low cost) letove i za teretni saobraćaj

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je danas da će do kraja 2015. godine biti izgrađen aerodrom na Čeneju u blizini Novog Sada. Pajtić je na predstavljanju makete tog aerodroma rekao da je Vlada Vojvodine donela danas Predlog odluke o izradi Prostornog plana aerodroma "Čenej" i dodao da će aerodrom biti namenjen za poslovne letove, za jeftine (low cost) letove i za teretni saobraćaj.

Prema njegovim rečima, aerodrom je "dimenzionisan" slično kao aerodrom u Tivtu, u Crnoj Gori. "On je upodobljen sa onim što su naše potrebe i mogućnosti. Ali, on će biti izvanredno lep, izvanredno funkcionalan i biće i ukras Novog Sada, Vojvodine i Srbije", poručio je Pajtić.

Govoreći o finansiranju izgradnje aerodroma, Pajtić je rekao da je dobro što je donet Zakon o javno-privatnom partnerstvu, pošto se na taj način otvaraju mogućnosti dodatnog načina finansiranja i u kriznim vremenima. Naveo je da je trebalo dve godine da se reše formalni i svojinsko-pravni problemi u vezi sa aerodromom na Čeneju. Predstavnici Fakulteta tehničkih nauka predstavili su danas u Vladi Vojvodine maketu budućeg aerodroma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track