Devojčica iz ropstva: Gađali su me srpom u leđa
Foto: REUTERS

Ispovest

Devojčica iz ropstva: Gađali su me srpom u leđa

Planeta -
Nemica Klara (19), koju je deset godina brutalno mučila porodica Marinković u Gojčinu, selu kod Kalesije u BiH, ispričala policiji kroz kakav pakao je prošla

SARAJEVO - Kraj užasne drame.Nemica Klara (19), koja je deset godina brutalno mučena u ropstvu kod Milenka i Slavojke Marinković u Gojčinu, selu kod Kalesije u BiH, ispričala je policiji u Tuzli kroz kakav pakao je prošla.Porodica Marinković i njena majka Kristina Singer nisu joj dozvoljavali da spava u kući, pa je boravila u štali. Klara je kazala da je svakodnevno dobijala batine iz čiste zlobe, obavljala najteže fizičke poslove, a često su je gađali srpom u leđa zbog „neposlušnosti“ i puštali da je ujedaju psi.- Najviše me je tukla Milenkova ćerka Monika. Udarala me je šipkom, štapom i kaišem, iako ništa nisam skrivila. Nisu mi davali hranu, pa sam jela ono što su davali psu. Najduže sedam dana bila sam bez hrane. Kad me je policija spasla, Marinkovići su me upozorili da će me, ako budem mnogo pričala, pronaći u Nemačkoj i ubiti - otkrila je Klara, koja sada ima četrdesetak kilograma.Klarina majka Kristina, koja je, kao i Slavojka, udata za Milenka, u međuvremenu je uhapšena. Ona je kazala policiji da njenu ćerku niko nije mučio, kao i da je komšija Sead Makalić, koji je prijavio slučaj, izmislio celu priču jer mu je cilj da ih otera iz sela. Kristina je dodala da se njena ćerka ne zove Klara, nego Bedina. Upitana da objasni povrede i ožiljke na ćerkinom telu, pogotovo prelome prstiju nakon kojih su kosti nepravilno srasle, Kristina je kazala da je reč o samopovređivanju.- Ona je radoznalo dete, pa ju je jednom gepek automobila udario po prstima i polomio ih - navela je Kristina, koja, osim Klare, ima još osmoro dece, nastanjene u Austriji i Nemačkoj, od kojih su dve ćerke udate za Marinkoviće.Ćerka Milenka i Slavojke Marinković koja se predstavila kao Monika Selen i njen nevenčani suprug Luka Marinković negirali su da je Klara zlostavljana.- To mi je polusestra, ali prihvatili smo je kao sestru. To je naša familija. Sve su slagali. Ona je bila ovde i radila kao i svi mi - ispričala je Monika, koja je sa suprugom i ostalim Marinkovićima nakon hapšenja Milenka i Slavojke napustila selo i otišla u Bijeljinu.

Sead Makalić prijavio zločin policiji
Sead Makalić prijavio zločin policiji

Šamari zbog balijaKlarina polusestra Monika tvrdi da je Sead Makalić preuveličao celu priču „jer je ljubomoran na njih“ i jer mu „smeta što su Srbi“.- Ja sam joj branila da ide s balijama, zato je ponekad dobijala šamar. Govorila sam joj da ne treba da se meša s drugim nacijama, već samo sa svojom - kazala je Monika za bportal.ba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja