Sin hrvatskog generala hteo da kolje Srbe

Austrijanci zataškavaju slučaj

Sin hrvatskog generala hteo da kolje Srbe

Fudbal -
U grupi koja se brutalno iživljavala nad Miodragom Jovanovićem i njegovim sinom Velimirom (9) bio i sin oficira vojske Hrvatske

Dokle će mučiti Srbe?Sin hrvatskog generala bio je u grupi pijanih huligana koji su u nedelju uveče na ulicama Beča brutalno pretukli Srbina Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina Velimira. Baš zbog toga austrijska policija ceo slučaj želi da zataška i zasad ga drži pod velom tajne.Prema saznanjima Kurira, priča o nemilom incidentu ispred hotela „Franc“ došla je do najviših instanci Austrije, a kada je ustanovljeno da je jedan od napadača sin visokog oficira vojske Hrvatske, na urgiranje iz Zagreba odlučeno je da se sve zataška. Upravo on je pretio nesretnom Miodragu da će zaklati i njega i dete.Očigledno bi objavljivanje identiteta huligana koji je tukao oca i sina samo zato što su Srbi i jer je dečak nosio dres Crvene zvezde, te urinirao na njega, moglo da ima šire posledice u regionu.Ambasada Srbije je za slučaj premlaćivanja Miodraga Jovanovića i njegovog sina saznala čitajući Kurir.- Raspitivali smo se u austrijskoj policiji za Miodraga Jovanovića i njegovo dete. Na žalost, ništa nisu želeli da nam kažu. Pozivaju se na zaštitu podataka o građanima Austrije, a mi ne znamo da li Jovanović ima srpsko ili austrijsko državljanstvo. - rekao je za naš list zamenik ambasadora u Austriji Dejan Zlatanović.

Čuvaju ih specijalciPorodicu Jovanović budno čuva austrijska policija od nedelje uveče. Ispred stana u kojem žive nalaze se policajci u civilu, pripadnici specijalnih jedinica Austrije, kako ne bi privukli pažnju na sebe. Miodragu Jovanoviću je zabranjeno da daje izjave medijima.

Aleksandar Avramov, šef „Kobri“, pomogao zemljacimaJedan od Beograđana koji su, sukobivši se s huliganima, pomogli devetogodišnjem V. J. i njegovom ocu Miodragu Jovanoviću je Aleksandar Avramov (36), šef međunarodne bezbednosne organizacije „Kobra“.- Čuo sam dečaka kako se žali ocu da ne može da hoda. Jovanović mi je objasnio da su ih u centru Beča, kod hotela „Franc“, napali pijani hrvatski navijači, kao i da su njegovom sinu skinuli dres Crvene zvezde. Posle nekoliko minuta pojavila se besna devojka u dresu hrvatske reprezentacije koja je vikala: „Stani, četniče, gde bežiš„ - rekao je za medije Avramov i dodao da je pokušao da smiri devojku, ali ubrzo se za njom pojavila rulja hrvatskih navijača.- Bili smo prinuđeni da se branimo. U međuvremenu sam uspeo da povratim i dečakov dres - rekao je Avramov, koji je svojevremeno čuvao zaštićenog svedoka Ljubišu Buhu Čumeta. Kurir je pisao o Avramovu i njegovoj organizaciji u tekstu pod naslovom „Srbin čuva predsednika Francuske“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track