Pritvor ubicama srpskih dečaka!

Istraga protiv Albanaca

Pritvor ubicama srpskih dečaka!

Crna Hronika -
Sva petorica osumnjičenih za ratni zločin nad civilima tvrdili na saslušanju da 2001. nisu mučili i likvidirali dvojicu srpskih mladića

BEOGRAD - Stiže ih pravda!Petorici Albanaca koji se sumnjiče da su 2001. godine, kao pripadnici Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, počinili ratni zločin nad srpskim civilnim stanovništvom određen je pritvor do mesec dana.

- Posle saslušanja, koje je trajalo duže od 10 sati, istražni sudija odredio im je pritvor do mesec dana. Tokom saslušanja petorica uhapšenih su tvrdila da nisu učestvovala u zločinu u logoru u selu Breznica, a pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke koji će tokom postupka biti saslušani. Među svedocima će, inače, biti i ljudi koji su bili očevici monstruoznog zločina i koji su osumnjičene prepoznali kao počinioce - kaže izvor Kurira iz srpskog pravosuđa.

U velikoj policijskoj akciji na jugu Srbije u petak uhapšeni su Elhami Salihi, Mustafa Limani, Šerif Adrija, Nedir Sefedini i Sevdaij Emurlah, zbog sumnje da su 2001. godine, kao pripadnici OVPMB, oteli, zverski mučili i likvidirali dvojicu srpskih mladića od 18 i 19 godina u improvizovanom logoru.

- Mladići su oteti tokom ratnih sukoba na jugu Srbije. Njihova tela, polomljenih kostiju, nađena su nekoliko stotina metara dalje, a uhapšeni Albanci bili su iznenađeni akcijom Žandarmerije 11 godina posle stravičnog zločina - dodaje izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track