PRIVATNI SKUP: DS oterao medije sa tribine u Šapcu

PRIVATNI SKUP: DS oterao medije sa tribine u Šapcu

Politika -
Organizator tribine - lokalni ogranak DS obavestio je novinare da je zabranjeno tonsko i video-snimanje, te su novinari napustili skup

ŠABAC - Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas održao je večeras u Šapcu javnu tribinu na kojoj nije bilo dozvoljeno prisustvo medija. Iako su novinari celog dana pozivani i obaveštavani o prvom dolasku predsednika DS od raspuštanja šabačkog odbora te stranke, gradski poverenik Borislav Stefanović objasnio je da su novinari pozvani - greškom.

Organizator tribine - lokalni ogranak DS obavestio je novinare da je zabranjeno tonsko i video-snimanje, te su novinari napustili skup. Ogranak DS u Šapcu raspušten je pošto je 19 od 26 odbornika prešlo u "Zajedno za Srbiju", bivšeg potpredsednika DS Dušana Petrovića. Oni su i pokrenuli inicijativu za formiranje nove stranke. Po rečima Stefanovića, DS je napustilo oko 200 članova, a "Zajedno za Srbiju" kaže da je taj broj mnogo veći.

DS u Šapcu bila je u lokalnoj vlasti, a po Stefanoviću, sada nije u vlasti, ali nije ni u opozicionom bloku, koji čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije i Demokratska stranka Srbije. Lokalnu vlast u Šapcu čine odbornici "Zajedno za Srbiju", "Zapadna Srbija" - nastala cepanjem URS, koalicija Liberalno-demokratske partije i Srpskog pokreta obnove i Ujedinjenja seljačka stranka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track