PRIVEDEN: Zaječarski direktor ojadio gradski budžet za 6,6 miliona dinara!

Zloupotrebio službeni položaj

PRIVEDEN: Zaječarski direktor ojadio gradski budžet za 6,6 miliona dinara!

Crna Hronika -
Radomir Tešanović, bivši šef Javnog stambeno-komunalnog preduzeća „Zaječar“, uhapšen zbog sumnje da je Ivani P. obezbedio višemilionsku dobit, a Draganu V. posao na adaptaciji zgrade u centru grada

ZAJEČAR - Koristio direktorsku funkciju da namešta poslove!Radomir Tešanović, bivši direktor Javnog stambeno-komunalnog preduzeća „Zaječar“, uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio položaj! Pare na lepe očiNjemu je nakon ispitivanja određen policijski pritvor do 48 sati, a u MUP Srbije kažu da se tereti da je od 19. maja 2009. do 10. maja ove godine Ivani P. i Draganu V., vlasniku preduzeću iz Velike Jasikove, obezbedio da nezakonito steknu višemilionsku dobit!- Da bi to postigao, Tešanović je doveo u zabludu članove Upravnog odbora Javnog stambeno-komunalnog preduzeća „Zaječar“ da mu daju ovlašćenje da uđe u poslove kupovine i ugovaranja nastavka nadogradnje i adaptacije stambene zgrade u centru Zaječara. Iz preduzeća čiji je direktor tada bio uzeo je 6,6 miliona dinara i isplatio ih Ivani P. - navodi izvor Kurira iz MUP Srbije.Osim toga, Tešanović nije pokrenuo postupak javne nabavke za radove na objektu, čime je, kako smatraju u policiji, doveo u povlašćeni položaj firmu iz Velike Jasikove.- Mada stambeni objekat nije funkcionisao i nije imao dozvolu za korišćenje, Tešanović je naložio da se Ivani P. pre vremena isplati celokupan iznos po ugovoru, odnosno 175.000 evra - objašnjava naš izvor.Platio nedovršen posaoDo 10. maja ove godine Tešanović je prodao 339 od ukupno 657 kvadratnih metara stambenog prostora i pritom Ivani P. dao sredstva s poslovnog računa preduzeća kod Banke Inteze i Kredi banke.- Deo tih sredstava, tačnije 10,5 miliona dinara, potiče iz sredstava solidarne stambene izgradnje - kažu u policiji.Draganu V., kako se sumnja, Tešanović je pribavio pravo na naplatu 176.000 evra od ukupno 220.000 evra bez PDV, iako je ugovorom bilo određeno da će Draganova firma raditi sa svojim materijalom i koristeći svoju radnu snagu, a da će biti plaćeni tek po prodaji stanova!- Nakon isteka policijskog pritvora on će biti priveden kod istražnog sudije na saslušanje. Sudija će potom odlučiti da li će mu produžiti pritvor - navodi naš sagovornik.

Razotkrio ga Saša MirkovićRadomir Tešanović je na osnovu odluke članova Privremenog organa Grada Zaječara Saše Mirkovića i Gordane Ognjanović (SNS), kao i Jovice Trajkovića (SPS), pre desetak dana razrešen dužnosti direktora.- Za njegovu smenu tada su odbili da glasaju Dušan Mladenović i Boško Ničić, obojica iz URS. Oni su isticali da sada nije vreme za smene i da treba sačekati rezultate lokalnih izbora u Zaječaru, zakazanih za 23. jun. Obojica su tvrdila da JSKP „Zaječar“ dobro radi - kaže sagovornik Kurira upoznat sa ovim slučajem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track