PRIZNAO KRIVICU: Srbin Britancima prodavao kokain!
Foto: Reuters

Doneta presuda

PRIZNAO KRIVICU: Srbin Britancima prodavao kokain!

Crna Hronika -
Ivan Mančić poreklom izSrbije pred sudom u Londonu osuđen je na devet godina i šest meseci zatvora zbog prodaje visokokvalitetnog kokaina

BEOGRAD - Ivan Mančić, kriminalac poreklom iz Srbije, osuđen je u Londonu na devet godina i šest meseci zatvora zbog puštanja u promet narkotika A klase (kokain), posedovanja imovine stečene kriminalom, neovlašćenog posedovanja vatrenog oružja i posedovanja falsifikovanih ličnih dokumenata.

Kako je prenela ambasada Velike Britanije u Srbiji, Mančić je uhapšen u maju prošle godine, a na suđenju prošle nedelje u Londonu priznao je krivicu.

U istrazi koja je prethodila suđenju učestvovali su Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) i Metropoliten policija, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U sklopu iste akcije uhapšen je i državljanin Crne Gore Žarko Pejović. Pejović je osuđen na 30 meseci zatvora zbog puštanja u promet narkotika B klase (kanabis), posedovanja imovine stečene kriminalom i posedovanja falsifikovanih ličnih dokumenata.

Ove sudske presude potvrđuju da će krivična dela u vezi sa posedovanjem vatrenog oružja u Velikoj Britaniji ubuduće biti oštro sankcionisana, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track