PROBLEMATIČAN: Sin Mis Svetlane optužen za paljenje Ambasade SAD

Koprivica krije istinu o svom detetu kao zmija noge

PROBLEMATIČAN: Sin Mis Svetlane optužen za paljenje Ambasade SAD

Stars -
Filip Backović tri meseca proveo u pritvoru jer je optužen da je pre pet godina učestvovao u napadu na zgradu predstavništva Amerike u Beogradu

O incidentu u kojem je učestvovao njen sin nikad ne govori.Svetlana Koprivica, iliti Mis Svetlana, koja trenutno boravi na Farmi, iz vanbračne zajednice ima sina Filipa Backovića (24). Ona o svom detetu koje živi u Novom Sadu nikad javno ne priča. Zašto je odlučila da ćuti o svom jedincu, nije nam poznato, ali njeni prijatelji kažu da se na to najverovatnije odlučila zbog incidenta u koji je Filip bio umešan. Naime, kako Kurir saznaje, on je jedan od 12 optuženih za paljenje američke ambasade u Beogradu 21. februara 2008. godine posle mitinga „Kosovo je Srbija“. Zbog ovog dela Filip je priveden tek četiri godine kasnije i u pritvoru je proveo tri meseca, od 10. aprila do 10. jula 2012. godine. Tad je podignuta optužnica, ali je on pušten da se brani sa slobode.Posećivala ga u pritvoru- Svetlana je redovno dolazila na suđenja i pružala je podršku sinu. Sve vreme mu je verovala da nije učestvovao u paljenju, već da je samo bio ispred ambasade. I kad je bio u pritvoru, ona ga je obilazila. Inače, Filip je poznat kao problematičan momak, sklon incidentima, a kad je učestvovao u paljenju ambasade, imao je svega 19 godina - govori dobro obavešten izvor.Filip tvrdi da nije on Pošto je Svetlana na imanju, nismo mogli da stupimo u kontakt s njom, pa smo pozvali Filipa.- Nije reč o meni, postoji u Novom Sadu još jedan dečko koji se zove i preziva isto kao ja. Niste prvi koji ste me pitali za to. Taman posla da bih tako nešto uradio. Niti sam učestvovao u paljenju američke ambasade, niti sam jedan od vođa fudbalskih navijača Vojvodine. I privatno mi se dešavalo da me neki ljudi mešaju s tim dečkom, mislim na ljude koji me ne poznaju, ne mislim na vas novinare. Inače, s mamom imam odličan odnos. Nas dvoje smo stalno u kontaktu i često se viđamo. Nosim očevo prezime i živim u Novom Sadu, a ona u Beogradu. Svi znaju da sam njen sin - rekao nam je ne baš uverljivo Filip Backović.

Slika iz 2010... Svetlana i Filip na jednoj svadbi
Slika iz 2010... Svetlana i Filip na jednoj svadbi

Mnogi ne znaju da ima sina... Mis Svetlana
Mnogi ne znaju da ima sina... Mis Svetlana

Smeta mu KežmanFilip Backović Backo je Novosađanima poznat i kao jedan od vođa navijačke grupe Firma fudbalskog kluba Vojvodina. On je jedan od onih koji su organizovali pobunu protiv sadašnjeg sportskog direktora Mateje Kežmana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track