PROHODALA NA BOŽIĆ: Devojčica (4) stala na noge jer su dobitnici premije platili operaciju
Foto: Printscreen Yt

Boluje od celebralne paralize

PROHODALA NA BOŽIĆ: Devojčica (4) stala na noge jer su dobitnici premije platili operaciju

Planeta -
Videti je da hoda i osmeh na njenom licu najlepši je božićni poklon, kazala je Rut Vair koja je sa mužem Kolinom pomogla maloj Skaj Svinton

LONDON - Dobitnici najveće loto premije ikada u Velikoj Britaniji, Kris i Kolin Vair dokazali su da Škoti nisu uvek škrti, kako ih prati glas. Par je odlučio da pomogne četvorogodišnjoj Skaj Svinton da ustane iz invalidskih kolica i samostalno napravi prve korake.

Skaj boluje od cerebralne paralize i oduvek je maštala da potrči i igra se kao druga deca. Nažalost, to je bilo nemoguće, jer je za njenu operaciju karlice bilo potrebno čak 40 hiljada funti, a osiguranje nije htelo da plati troškove. Očajna majka devojčice, Rut, odučila je da se obrati džek – pot dobitnicima i osvajačima 161 miliona funti iz Severnog Jorkšira i par je, bez razmišljanja, pristao da pomogne.

Operacija je izvedena oktobra prošle godine, a devojčica je bez štapova počela da hoda neposredno pred Božić.

"Videti je da hoda i osmeh na njenom licu najlepši je božićni poklon", rekla je Rut.

Skaj odlično napreduje. Do operacije je mogla da hoda samo na prstima, a sada juri kako bi svima pokazala kako hoda.

Skaj je inače rođena prerano, 13 nedelja ranije, što je ostavilo posledice. Operacijom su delimično odvojeni nervi koji su bili spojeni za karlicu, tako da su sada mišići opušteni. Da nije operisana sigurno bi završila u kolicima, a za nekoliko godina bi morala da bude podvrgnuta velikoj korektivnoj operaciji.

http://www.youtube.com/watch?v=szs7b0mYQ1w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track