PROJEKAT: Tesla i kralj Aleksandar zvezde tok-šoua

Nastavak serije „Zaboravljeni umovi Srbije“

PROJEKAT: Tesla i kralj Aleksandar zvezde tok-šoua

Pop kultura -
Savremena Gledaoci će imati priliku da u modernom TV studiju vide intervjue sa značajnim ličnostima iz naše istorije, kaže reditelj Petar Stanojlović

Neobičan pogled na prošlost!Posle nekoliko godina pauze nastavljeno je snimanje serijala emisija „Zaboravljeni umovi Srbije“. U tri nove epizode, koje će se emitovati na jesen, podsetićemo se na pedagoga Jovana Miodragovića, osnivača Narodne seljačke stranke Dragoljuba Jovanovića i popularizatora rada i otkrića Nikole Tesle Đorđa Stanojevića.

Kritički... Petar Stanojlović
Kritički... Petar Stanojlović

- Malo smo promenili koncepciju. Istorijske ličnosti doveli smo u televizijski studio, pa će gledaoci imati priliku da vide intervjue s kraljem Aleksandrom, Nikolom Teslom, Milanom Stojadinovićem. O ličnostima se neće govoriti uvek afirmativno - kaže reditelj Petar Stanojlović.U novim epizodama zapaženu ulogu je ostvarila Ljiljana Blagojević.- Ljilja igra gospođu Popović, koja je bila protivnik metoda Jovana Miodragovića jer nije hteo da bije decu. Ona je bila pristalica teorije da đake treba tući, što je neverovatno u današnje vreme - ističe reditelj i dodaje da se glumica nije dvoumila da prihvati angažman.

Upečatljiva... Ljiljana Blagojević
Upečatljiva... Ljiljana Blagojević

Lik kralja Aleksandra Karađorđevića tumači Dejan Jelača, koji živi u Americi.- Ovo je nešto najznačajnije što sam odigrao u karijeri. Veliki je izazov za mene da igram tako veliku i značajnu ličnost iz naše istorije. Dosta i fizički podsećam na njega, što je i za mene bilo ogromno iznenađenje. Kad sam obukao kostim i kad su mi uradili šminku i frizuru, nisam mogao da verujem koliko ličimo - kaže Jelača.U novim epizodama igraju i Nebojša Dugalić, Ivan Bekjarev, Rade Marjanović, Nebojša Milovanović, Dušica Novaković, Siniša Ubović i drugi.

Deo glumačke i autorske ekipe... U pauzi snimanja serijala
Deo glumačke i autorske ekipe... U pauzi snimanja serijala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track