PROLOM BANJA: Takmičili se ugostitelji Srbije

Turistička manifestacija

PROLOM BANJA: Takmičili se ugostitelji Srbije

Srbija -
Ove godine u revijalnom delu nastupila je i ekipa iz Turske, koja je pripremila toplo-hladno predjelo

PROLOM BANJA - U Prolom banji je danas održano takmičenje ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije u 22 discipline.

Takmičenje se održava u okviru manifestacije Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika, koji se održava 29. put.Ispred domaćina takmičare i goste je pozdravio generalni direktor Specijalne bolnice Prolom banja i Lukovska banja Žarko Đurić, koji je kazao da je ova manifestacija veoma važna za turizam i ugostiteljstvo u celom Topličkom okrugu.

Đurić je dodao da u ovom kraju može da se živi od turizma a najbolji primer za to je preduzeće Planinka. Predsednik Samostalnog sindikata turističkih radnika Srbije Radan Milovanović je pojasnio da na ovom takmičenju učestvuju profesionalni turistički i ugostiteljski radnici ali i učenici i studenti.

Ove godine u revijalnom delu nastupila je i ekipa iz Turske, koja je pripremila toplo-hladno predjelo. Pre početka manifestacije priređen je kulturno-umetnički program u kome su učestvovali guslar Novak Milenković i KUD Bata Lačković iz Kuršumlije.

U sledeća dva dana u sali fabrike Prolom vode održaće se izložba eksponata poslastičarskih i pekarskih proizvoda, nacionalne kuhinje i postavljanja stolova.Inače, manifestacija Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije prvi put je održana 1969. godine a od 1984. održava se svake druge godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track