PROMAŠAJ NA OTVARANJU: Uludo potrošeno 9.000.000 evra
Foto: Reuters

Bez spektakla na stadionu u Sao Paulu

PROMAŠAJ NA OTVARANJU: Uludo potrošeno 9.000.000 evra

Brazil 2014 -
Ceremonija otvaranja Mundijala u Brazilu održana pred polupraznim stadionom, a ionako ništa posebno nije imalo da se vidi

Korintijans arena u Sao Paulu bila je sinoć mesto otvaranja jubilarnog 20. Svetskog prvenstva u fudbalu, ali ceremonija je bila daleko od spektakularne.

Uzela kintu... Dženifer Lopez
Uzela kintu... Dženifer Lopez

Domaćini ovogodišnjeg Mundijala mesecima su najavljivali da će umetnički deo programa biti fenomenalan i u projekat uložili čak 9.000.000 evra, a na kraju se ispostavilo da ih nisu potrošili baš na najbolji način. Istina, himnu ovogodišnjeg šampionata „Svi smo jedno“ (We Are One) otpevali su svetska zvezda Dženifer Lopez, poznati reper Pitbul i brazilska pevačica Klaudija Lejte.Brazilci su za ovaj performans angažovali više od 600 plesača, koju su pokušali da predstave ovu južnoameričku zemlju, ali to je sigurno moglo da se uradi na mnogo jeftiniji način ili da sa ovolikim budžetom sve bude barem malo spektakularnije.

Skromno za te pare... Svečano otvaranje
Skromno za te pare... Svečano otvaranje

Podsećanja radi, u Brazilu već mesecima traju protesti protiv održavanja takmičenja, budući da siromašni državljani ove zemlje smatraju da bi novac mogao da bude iskorišćen na druge, mnogo potrebnije stvari. Zbog toga su širom zemlje organizovani masovni štrajkovi, a očekuje se da će tako biti i tokom nastupajućih mesec dana, koliko će Brazil biti svetska prestonica fudbala.

Haos u Sao Paulu se ne smirujeGUMENIM MECIMA NA DEMONSTRANTEPolicija Sao Paula rasterala je demonstrante koji su protestovali protiv fudbalskog Mundijala, tako što je upotrebila suzavac, šok-bombe i gumene metke. Protesti na kojima je policija intervenisala održani su juče pre odigravanja prve utakmice šampionata sveta na stadionu u Sao Paulu, između Brazila i Hrvatske.Na desetine demonstranata okupilo se u blizini stanice metroa noseći crveni transparent s natpisom: „Ako nemamo nikakva prava, onda neće biti ni Mundijala“. Oni su najavili da će doći što bliže Korintijans areni, stadionu na kojem će biti odigran prvi meč Mundijala, ali policija je upotrebom sile sprečila taj marš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track