UŠLI U TRAG NESTALOM BOINGU: Malezijsko vazduhoplovstvo lociralo avion iznad ostrvceta Pulau Perak?!
Foto: AP

Ohrabrujuće vesti

UŠLI U TRAG NESTALOM BOINGU: Malezijsko vazduhoplovstvo lociralo avion iznad ostrvceta Pulau Perak?!

Planeta -
Ako su Malezijski podaci tačno citirani, avion je leteo u suprotnom pravcu od zakazanog odredišta i na suprotnoj strani Malezijskog poluostrva. Avion izgubio ontakt sa kontrolom leta u blizi obale Vijetnama

KUALA LUMPUR - Zvaničnici malezijskog vazduhoplovstva uspeli su sa lociraju nestali avion na letu 370 iznad ostrvceta Pulau Perak u moreuzu Malaka, što je stotine milja od uobičajene putanje od Kuala Lumpura do Pekinga.

Ako su Malezijski podaci tačno citirani, avion je leteo u suprotnom pravcu od zakazanog odredišta i na suprotnoj strani Malezijskog poluostrva.

Moreuz Malaka je jedan od najprometnijih svetskih pomorskih puteva koji se prostire duž malezijske zapadne obale i povezuje Andamansko more sa Indijskim okeanom na zapadu i Južnokinesko more sa Tihim okeanom na istoku u jugoistočnom delu Azije.

Prema prethodnim proračunima avion je izgubio kontakt sa kontrolom letenja u blizini obale Vijetnama . "Avion je promenio kurs posle Kota Baru i spustio se na manju visinu. Uspeo je da uđe u Moreuz Malaka", naveo je malezijski vojni zvaničnik. koji je zadužen za informisanje o istrazi.

Avion na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, sa 227 putnika i 12 članova posade, u subotu rano ujutro sat vremena po poletanju poslednji put je imao kontakt sa kontrolom leta kod istočnog malezijskog grada Kota Baru.

Nestanak malezijskog aviona nije povezan sa terorističkim činom, potvrdio je šef međunarodne policijske Interpola ."Što više informacija dobijamo ,više smo skloni da zaključimo da to nije bio teroristički napad " , rekao je generalni sekretar Interpola Ronald Nobl na konferenciji za novinare u Lionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track