PROPAO IM ZAHTEV ZA AZIL: Danska deportovala 560 državljana Srbije!

PROPAO IM ZAHTEV ZA AZIL: Danska deportovala 560 državljana Srbije!

Društvo -
Viši inspektor danske policije Klaus Birkelung istakao je da je policija organizovala pet čarter letova kojima su srpski državljani prebačeni u Beograd i da je najveću grupa deportovanih činilo 107 osoba

KOPENHAGEN - Iz Danske je od januara do jula ove godine deportovano 560 državljana Srbije kojima je odbijen zahtev za azil i ukupno je deportovano iz te zemlje tokom cele prošle godine.

U prvih sedam meseci ove godine iz Danske deportovano ukupno 1.030 osoba.

Viši inspektor danske policije Klaus Birkelung istakao je da je policija organizovala pet čarter letova kojima su srpski državljani prebačeni u Beograd i da je najveću grupa deportovanih činilo 107 osoba.

"Mislim da je to bila najveća grupa deportovanih u istoriji Danske", istakao je Birkelung.

Načelnica za azilante u Danskom savetu za izbeglice Eva Singer rekla je da je "veoma velika grupa" Srba tražila azil u Danskoj u poslednjem kvartalu 2012. i prvom kvartalu ove godine i da su oni vraćeni u Srbiju.

Danska policija ubrzala je proces deportovanja i sada se organizuju čarter letovi kako bi se ođednom poslao kući veći broj ljudi, istakla je Singer.Danski ministar pravde Morten Bodskov ranije ove godine je doneo odredbu kako bi se iz Danske po ubrzanoj proceduri deportovali državljani Srbije koji bez osnova podnesu zahtev za azil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track