Prosinečki: Igrači Zvezde su spremni, očekujem dobru igru

Zvezda spremna za Omoniju

Prosinečki: Igrači Zvezde su spremni, očekujem dobru igru

Fudbal -
Crveno-beli spremni za prvi meč 3.kola kvalifikacija za Ligu Evropa

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki kazao je danas da je tim spreman za sutrašnji duel sa kiparskom Omonijom u 3. kolu kvalifkacija za Ligu Evropa i da očekuje dobru igru, uz podršku navijača.

"Ako budu trčali i igrali agresivno na loptu, verujem da ćemo pobediti. U prednosti smo jer imamo dve takmicarske utakmice iza nas, a njima će to biti prva ove sezone", kazao je Prosinečki novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Crvena zvezda je u 2. kolu kvalifkacija pobedila beloruski Naftan u gostima sa 4:3, a potom u Beogradu igrala nerešeno 3:3. Tokom revanš utakmice veliki deo navijača je zvižducima i skandiranjem: "Uprava napolje!" izrazio nezadovoljstvo igrom crvno-belih.

"Koliko god da je neki ljudi osporavaju, ovo je veoma talentovana ekipa kojoj još malo treba da dođe do onoga što ja želim", istakao je Prosinečki. "Kroz ovih sedam dana smo osvežili ekipu. Spremni smo za duel sa Omonijom koja je kvalitetna i ima puno stranaca. Očekujem podršku navijača i veujem da ćemo odigrati dobro", dodao je Zvezdin trener.

Prosinečki je kazao da je posle revanš utakmice sa Naftanom razgovarao sa igračima o problemima u igri.

"Mislim da smo fizički spremni, ono je bio psihološki pad i puno smo razgovarali o tome. Treba verovati u ovu ekipu... Igrači treba da budu rastereceni i veruju u sebe", rekao je Prosinečki.

On je dodao da će igračima konačan sastav tima saopštiti posle večerašnjeg treninga, kao i da je odbrambeni fudbaler Milan Jovanović spreman da igra, dok to još nije slučaj sa napadačem Elijem Babaljem. Fudbaler sredine terena Miloš Dimitrijević reako je da igrači Zvezde žele da "poprave utisak iz prethodnih utakmica".

"Nedostajala nam je agresivnost, ali mislim da to sada neće biti slučaj. Poštujemo protivnika, međutim, idemo na pobedu", kazao je Dimitrijević.

Portparol beogradskog kluba Marko Nikolovski kazao je da je do sada prodato 20.000 ulaznica za sutrašnju utakmicu, računajući i sezonske karte. Prvi meč Crvene Zvezde i Omonije počinje sutra u 20.30 na "Marakani", a revanš je nedelju dana kasnije u Nikoziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track