PROŠIRILI SANKCIJE: Nova imena na crnoj listi EU!
Foto: Reuters

Zabranjeno poslovanje i putovanje

PROŠIRILI SANKCIJE: Nova imena na crnoj listi EU!

Planeta -
Na vrhu liste je potpredsednik ruske vlade Dimitrij Kozak, a sledi kontraadmiral Oleg Belavencev, koga je predsednik Vladimir Putin postavio za svog predstavnika na Krimu

BRISEL - Evropski savet je danas objavio imena 15 ruskih funkcionera koja su juče pridodata na listu osoba kojima je zbog podsticanja separatizma u Ukrajini zabranjeno da putuju i posluju u EU.

Na vrhu liste je potpredsednik ruske vlade Dimitrij Kozak, a sledi kontraadmiral Oleg Belavencev, koga je predsednik Vladimir Putin postavio za svog predstavnika na Krimu.

Tu su i potpredsednica Dume Ljudmila Švecova, načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov i nekoliko lidera separatističkih snaga u Ukrajini, uključujući komandanta odbrane Slavjanska, pukovnika Igora Strelkova.

Zapadni mediji tvrde da je pravo ime Strelkova Igor Gurkin, i da je visoki oficir GRU, ruske vojne obaveštajne službe. Ovim se broj ruskih funkcionera kojima je EU uvela sankcije popeo na ukupno 48 lica.

Za razliku od američke crne liste koja je juče objavljena, među sankcionisanim osobama na evropskoj listi nema direktora velikih ruskih preduzeća i banaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track