Protest protiv Đilasa ispred Doma zdravlja u Surčinu
Foto: Nebojša Mandić

Nezadovoljni građani

Protest protiv Đilasa ispred Doma zdravlja u Surčinu

Beograd -
Isred zgrade Doma zdravlja u Surčinu, koja će danas biti otvorena, prisutna je i policija, a otvaranje je najavljeno za 11 sati

BEOGRAD - Ispred Doma zdravlja u Surčinu, koji bi danas trebalo da otvori gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, okupila se grupa gađana koja protestuje protiv njega.Učesnici protesta nose transparente na kojima, između ostalog, piše "Đilase, lopove", "Đilas tajkun", "Đilase, kraj", "Otvaraš Dom zdravlja", "A šta je sa crpnom stanicom", "Odlazi, adio".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je novoizgrađeni objekat Doma zdravlja u Surčinu i poručio da je zadovoljan rezultatima koji su u toj beogradskoj opštini ostvareni u poslednjih pet godina.

Đilas je, nakon obilaska Doma zdravlja, rekao da je velika stvar što je Surčin dobio veliki i moderan Dom zdravlja, jer su "građani te opštine imali veoma slab kvalitet zdravstvene zaštite koji se odvijao u privremenih objektima i barakama".

Predsednica opštine Surčin Vesna Šalović rekla je da je danas istorijski dan za građane opštine Surčin, jer posle 84 godine dobijaju savremenu medicinsku ustanovu primarne zdravstvene zaštite.

Surčin je, kako je dodala, ruralno područje i kada je početak ruralnih radova dosta je povreda, pa se za rentgenske snimke i laboratorijske analize odlazilo u Dom zdravlja u Zemunu, koji je udaljen 18 kilometara od Surčina.

"Sadašnju vlast čeka opremanje Doma zdravlja, a u kojoj će meri profunkcionisati zavisi prvenstveno od finansijskih sredstava koja budu mogli da opredele grad, republika i opština i u zavisnosti od toga će se i specijalističke službe dalje otvarati", rekla je Šalović.

U domu zdravlja Surčin sutra će početi sa radom službe opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, kućnog lečenja, patronaže i tehničke službe.

Objekat doma zdravlja izrgađen je za godinu danas, a radovi su izvođeni od 22. februara prošle godine do 22. februara ove godine.Dom zdravlja je smešten u dve zgrade, jednu jednospratnu i drugu dvospratnu, a objekti će moći da prime sve pacijente sa teritorije opštine Surčin i šire.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track