PROTEST RATARA: Dijamant i Žitoprodukt blokirani traktorima

Traže realne cene

PROTEST RATARA: Dijamant i Žitoprodukt blokirani traktorima

Društvo -
Srednjobanatski ratari protestuju jer smatraju da ponuđena cena od 27,08 dinara, sa PDV-om, za kilogram, ne pokriva ni troškove proizvodnje

ZRENJANIN - Nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, proizvođači u Srednjobanatskom okrugu nastavili su danas protest traktorskom blokadom Fabrike ulja "DIjamant", kao i prilaza zrenjaninskom "Žitoproduktu", u čije silose je prethodnih dana suncokret lagerovan za potrebe "Viktorija grupe".

Zemljoradnici iz srednjeg Banata sinoć su potvrdili odluku o nastavku traktorske blokade "Dijamanta", u očekivanjurezultata današnjih razgovora u Ministarstvu poljoprivrede s prerađivačima o otkupnoj ceni suncokreta, izjavio je predsednik uduženja iz Nove Crnje Petar Matijević.

Srednjobanatski ratari protestuju jer smatraju da ponuđena cena od 27,08 dinara, sa PDV-om, za kilogram, ne pokriva ni troškove proizvodnje, pa su najavili radikalizaciju protesta, ukoliko se ne ponudi realna cena.

Matijević je rekao da uljara "Banat" u Novoj Crnji otkupljuje suncokret, a da su traktori ostatali parkirani pored te fabrike. On kaže da će ratari novocrnjanske opštine sačekati vesti iz Beograda gde će se danas sastati proizvođači i prerađivači suncokreta i posle toga će biti doneta odluka o daljim merama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track