PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA:Policija kontroliše poslovanje Srbijagasa

Na zahtev Tužilaštva

PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA:Policija kontroliše poslovanje Srbijagasa

Društvo -
Revizori su, kontrolišući poslovanje "Srbijagasa" otkrili da je, mimo Zakona o javnim nabavkama, potrošeno ukupno više od 46 milijardi dinara, kao i da su uvozili gas bez zaključenog spoljnotrgovinskog ugovora

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kontrolišu dokumentaciju o poslovanju "Srbijagasa".

Kontrola dokumentacije o poslovanju ovog javnog preduzeća za transport, distribuciju, skladištenje i trgovinu prirodnim gasom počela je na zahtev nadležnog Tužilaštva, a prema izveštaju o poslovanju kompanije tokom 2011. godine, koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavila Državna revizorska institucija.

Revizori su, kontrolišući poslovanje "Srbijagasa" otkrili da je, mimo Zakona o javnim nabavkama, potrošeno ukupno više od 46 milijardi dinara, kao i da su uvozili gas bez zaključenog spoljnotrgovinskog ugovora.

DRI je u februaru ove godine podnela Prekršajnom sudu u Novom Sadu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o javnim nabavkama.

Povodom revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja tog javnog preduzeća za 2011. godinu ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je ranije da ova kompanija predstavlja slučaj za Tužilaštvo i da očekuje da Tužilaštvo proveri njeno poslovanje. Ona je navela i da je iznenađena rezultatima revizije u Srbijagasu, a posebno zbog toga što je za tako veliki iznos od 46 milijardi dinara predviđena samo prekršajna prijava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track