PROVOCIRAJU: Kosovo i Hrvatska žele prijateljsku utakmicu!
Foto: Saša Pavlić

Sve se zna

PROVOCIRAJU: Kosovo i Hrvatska žele prijateljsku utakmicu!

Fudbal -
Hrvati već dugo pokušavaju da ispune zamisao i zaigraju s takozvanom selekcijom FS Kosova. Na to ih podstiču i političari, tvrdi Laković

Pročitani.Takozvani Fudbalski savez Kosova nada se da će u martu ove godine odigrati prvu zvaničnu prijateljsku utakmicu, i to protiv reprezentacije Hrvatske! Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković za Kurir ističe da je ova informacija samo još jedna u nizu provokacija koje dolaze s Kosova i iz Hrvatske, i da do tog meča sigurno neće doći! Prema njegovim rečima, potežu se i neke političke veze kako bi došlo do susreta fudbalera ove dve zemlje.Austrijanci pišu- Ovo je samo još jedna u nizu provokacija koje traju već dve godine. Hrvati pokušavaju već dugo da ispune tu zamisao i zaigraju s takozvanim FS Kosova. Imamo informacije da oni imaju pozive za to i iz fudbalskih, ali i iz političkih krugova. Pokušavaju na sve moguće načine da unesu nemir u zemlje regiona, ali im to što su zamislili im neće poći za rukom - rekao je Laković.Funkcioner samoprozvanog FS Kosova za međunarodne odnose Artan Govori rekao je za austrijski list Prese da će utakmica biti odigrana u martu u Prištini i da je Hrvatska jedna od opcija za rivala u tom prijateljskom meču. Zoran Laković ističe da Kosovo neće dobiti zeleno svetlo od FIFA zato što prethodno moraju da budu član UEFA, a da bi do toga došlo, Kosovo bi moralo da bude primljeno u Ujedinjene nacije.UEFA se pita- Ono što ja mogu da kažem je da do te utakmice neće doći iz više razloga. Na prvom mestu jer takozvani FS Kosova nema dozvolu FIFA. Oni neće dobiti zeleno svetlo zato što prethodno moraju da budu član UEFA, a da bi do toga došlo, Kosovo bi moralo da bude primljeno u Ujedinjene nacije - zaključio je Laković.Konačnu odluku o odigravanju prijateljskih utakmica Kosova FIFA će doneti 10. januara ove godine na zakazanom sastanku u Švajcarskoj.

Sastanak 10. januara... Vokri, Blater i Karadžić
Sastanak 10. januara... Vokri, Blater i Karadžić

Neka se ne zanoseNISU ONI GIBRALTARS Kosova se pozivaju i na situaciju s Gibraltarom jer je ovoj državici, pored otpora Španije, FIFA odobrila prijateljske utakmice.- To je klasična zamena teza. U slučaju Gibraltara imamo presedan. Oni su dugo vodili bitku da uđu u FIFA i UEFA, a tužba koju su protiv FIFA podneli Sportskom sudu u Lozani presudila je u njihovu korist. Nema nikakve sličnosti između ove dve situacije - tvrdi Laković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track