PRŠTAĆE NA SVE STRANE: Benfikovići na Juventus, Sevilja protiv Valensije u polufinalu LE

Svi žele u finale

PRŠTAĆE NA SVE STRANE: Benfikovići na Juventus, Sevilja protiv Valensije u polufinalu LE

Fudbal -
Prvi mečevi polufinala Lige Evrope biće odigrani 24. aprila, a revanši 1. maja. Sevilja i Benfika biće domaćini u prvim mečevima

NION - Fudbaleri Sevilje igraće protiv Valensije u polufinalu Lige Evrope, dok će se u drugom polufinalu sastati Benfika i Juventus, odlučeno je žrebom u Nionu.

Prvi mečevi polufinala Lige Evrope biće odigrani 24. aprila, a revanši 1. maja. Sevilja i Benfika biće domaćini u prvim mečevima.

Finalni meč Lige Evrope je na programu 14. maja u Torinu.

Član uprave Juventusa Pavel Nedved rekao je da njegovu ekipu očekuje težak duel sa Benfikom u polufinalu Lige Evrope. "Veoma smo srećni što smo stigli do ove faze takmičenja... Igrati finale Lige Evrope u Torinu je velika motivacija, ali biće teško pobediti Benfiku. Oni su prošle godine igrali finale, ovo im je treće polufinale u poslednje četiri godine... Sve to dokazuje da Benfika ima veliko iskustvo", rekao je Nedved. "Najvažnije je da smo ovde, nije važno s kim igramo. Igraćemo svoj najbolji fudbal kako bismo se plasirali u finale. Taj cilj je sada na dohvat ruke", rekao je predstavnik Benfike Nuno Gomeš.Rufete: Možemo do trofeja LE

Sportski direktor Valensije Fransisko Rufete rekao je da veruje u pobedu svojih fudbalera u polufinalu Lige Evropa protiv Sevilje."Naši navijači dali su nam vetar u leđa na utakmici sa Bazelom, što nam je pomoglo da ostvarimo neverovatan rezultat. Posle takve utakmice imamo vere da je finale dostižno za našu ekipu. Evidentno je da ekipa napreduje od kako je predvodi Huan Antonio Pici", rekao je Rufete."Sve četiri ekipe koje učestvuju u ovom polufinalu su dovoljno kvalitetne da osvoje titulu, ali mi moramo da se fokusiramo samo na sebe, i našu igru. Najvažnije je da ostanemo koncentrisani, jer samo tako možemo da pobedimo, i možda dođemo do trofeja", rekao je fudbaler Sevilje Ivan Rakitić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track