PRVA OSTAVKA: Novak Nedić napustio mesto člana UO Partizana
Foto: Kurir

Stvorena loša atmosfera u klubu

PRVA OSTAVKA: Novak Nedić napustio mesto člana UO Partizana

Fudbal -
Titula državnog prvaka u dvadeset sedmoplasiranoj (27.) ligi u Evropi, u borbi između sto dvadeset šestoplasiranog (126.) i sto sedamdeset četvrtoplasiranog (174.) fudbalskog tima Evrope, pretvara se u borbu na život i smrt u kojoj, nažalost, ni prolivena krv, niti tragično izgubljeni životi nisu nepoznanica

BEOGRAD - Novak Nedić, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Partizan podneo je ostavku na to mesto, razočaran poslednjim saopštenjem kluba iz Humske, u kome je na neprimeren način izvedena paralela između tretmana tog kluba s položajem Jevreja sportista u nacističkoj Nemačkoj. Nediću je zasmetala rečenica „u nacističkoj Nemačkoj jevrejski klub imao bi poštenije suđenje i tretman od Partizana u Srbiji“.

Saopštenje prenosimo u celosti."Razočaran saopštenjem dela UO FK Partizan, imam potrebu i moralnu obavezu da reagujem i obratim se srpskoj javnosti i svim navijačima mog Partizana.

Kao čoveka koji voli i navija za Partizan boli me sve što se u poslednje vreme dešava u, oko i u vezi Kluba. Stvara se loša atmosfera među igračima i navijačima, svakom izjavom i saopštenjem doliva se ulje na vatru. Zlonamernim, nesrećnim i nepromišljenim izborom poređenja, vređa se sopstvena Država i nama prijateljski narodi (poređenje sa nacističkom Nemačkom i Holokaustom).

Politika se uvlači u sport, gde joj nije mesto, a sportski radnici postaju političari u pokušaju. Oživljavaju se tek pomalo smirene strasti i mržnja među navijačkim grupama i frakcijama. Grospodske manire i viteško ponašanje u pobedi i porazu, zamenio je prostački jezik ulice i nedolično ponašanje onih koji bi trebalo da budu primer.

Pristrasni i subjektivni hvalospevi o nekim ljudima (koji ni tada to nisu zasluživali), danas su se pretvorili u isto tako preteranu kritiku. Svaki poraz, sudijska greška ili povreda igrača dobijaju neko mistično značenje, a čitav srpski sport prikazuje se kao velika teorija zavere. Ne vodi se briga o svom "dvorištu", već se sve vreme gleda samo u tuđe. Stvarni problemi se uporno guraju pod tepih, a neka trivijalna pitanja i lični sukobi isplivavaju u prvi plan.

Titula državnog prvaka u dvadeset sedmoplasiranoj (27.) ligi u Evropi, u borbi između sto dvadeset šestoplasiranog (126.) i sto sedamdeset četvrtoplasiranog (174.) fudbalskog tima Evrope, pretvara se u borbu na život i smrt u kojoj, nažalost, ni prolivena krv, niti tragično izgubljeni životi nisu nepoznanica.

Nikako da neko prvi pruži ruku pomirenja i započne sveopšte i trajno pomirenje crno-bele i crveno-bele Srbije. Mi bi morali da budemo sportski prijatelji i zdravi rivali, nikako neprijatelji.

Srbiji je potrebno jedinstvo, konačno smo na putu reformi, na putu koji nas vodi u neko bolje sutra. Sport mora da bude paradna lokomotiva koja će prva ući u EU i tamo nas predstaviti u najboljem svetlu, a ne kočničar koji nas usporava, ili čak skretničar koji nas vodi u nasilje i nove "ratove" koji će nas samo još više unesrećiti i unazaditi.

Kao veliki zaljubljenik u sport i sve ono lepo što on nosi sa sobom, a toga je zaista mnogo, i iskreni navijač mog Partizana, kao najveću čast sam doživeo i prihvatio priliku da budem član UO FK Partizan. Nadao sam se da ću svojim marljivim radom pripomoći nekim novim uspesima i pobedama. Nažalost, moja uloga se svela na ulogu pukog posmatrača dešavanja u rukovođenju Klubom.

Kako ne vidim smisao mog daljeg angažmana na takav način i u takvim okolnostima, a pogotovu nakon poslednjih izjava, saopštenja i postupaka dela rukovodstva Kluba, nemam drugog izbora osim da podnesem ostavku na mesto člana UO FK Partizan i na taj način se ogradim od svih dešavanja sa kojima se kao čestit, pristojan i vaspitan čovek ne slažem.

Nadam se da ću u vremenu koje je pred nama, a nakon korenitih promena na svim nivoima u srpskom fudbalu, koje su neophodne i koje više ne mogu da čekaju, biti u prilici da doprinesem novim uspesima mog Partizana, koji neizmerno volim, kao i srpskog sporta u celini.

Sa verom u bolje ljude za bolje dane srpskog fudbala - Novak Nedić, član UO FK Partizan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track