PRVE BEBE U 2014: Rađale se devojčice, dečak u Nišu!

Srećno

PRVE BEBE U 2014: Rađale se devojčice, dečak u Nišu!

Srbija -
Prva beba rođena u čačanskom porodilištu je devojčica majke Marije Šićević, rekao je dežurni lekar Vesna Popović

Prve bebe u porodilištima u Srbiji koje su na svet došle posle ponoći su devojčice, a dečak je stigao u Niš, koji je rođen 15 minuta posle ponoći. Prva rođena beba u Novoj godini u Kragujevcu je devojčica koja je na svet došla carskim rezom u jedan sat posle ponoći, a nešto kasnije rođen je i jedan dečak.

U porodilištu je rečeno da je beba prvo dete Snežane Matović iz Kragujevcac i da je teška 2.820 grama i duga 53 centimetara. Prvorođena beba dobiće poklon čestitku grada Kragujevca od 100.000 dinara.

Prva beba rođena u čačanskom porodilištu je devojčica majke Marije Šićević, rekao je dežurni lekar Vesna Popović.Ona kaže da je porođaj obavljen prirodnim putem i da se majka i dete dobro osećaju.

U 2013 godini je stagnirao broj porođaja, ali kako je počela ova godine nadamo se će biti bolje, rekla je Popović.Ona smatra da treba stvarati bolje uslove u kompletnom zdravstvenom sistemu naročito kada su u pitanju porodilišta za taj najradosniji čin.

U GAK "Narodni front" u Beogradu prva beba je takođe devojčica. Nju je minut posle ponoći majka Gordana Zečević (35) rodila carskim rezom. Gordanu je oko dva sata posle ponoći posetio premijer Srbije Ivica Dačić i uručio joj zlatnik na poklon. Inače i premijer je rođen 1. januara. U porodilištu u Višegradskoj rodila se prva beba, samo sekund posle ponoći. Devojčica je unuka pevačice Merime Njegomir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track