Prvi let Er Srbije: Šopska salata i musaka, a možeš i noge da ispružiš!
Foto: Tanjug

YU 800

Prvi let Er Srbije: Šopska salata i musaka, a možeš i noge da ispružiš!

InfoBiz -
Hrana je odlična, a posebno mi odgovara što ima dovoljno prostora da ispružim noge, što do sada nije bio slučaj sa Jatovim avionima, rekao je jedan od putnika
1 / 9 Foto: Tanjug

Na letu YU 800 bili su prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministri finansija i poljoprivrede Lazar Krstić i Dragan Glamočić, zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAR Mlađan Dinkić, naučni radnici i novinari. Od 128 mesta, koliko ukupno ima, 120 je u ekonomskoj klasi koja po komforu i udobnosti gotovo i ne zaostaje za biznis klasom. Na prvom letu bio je ukupno 81 putnik. - U redu je da date 50 , 100 ili 200 miliona evra ako jednom zauvek rešavate taj problem. A ne da uvek imate negativni kapital od 250 miliona evra što je do sada bio slučaj. Kada nam bude stiglo novih šest aviona do kraja godine i još četiri do kraja marta 2014., to će biti ozbiljna kvota. Nadam se da cene neće biti previsoke i onda ne znam ko u regionu može da zaustavi Er Srbiju - naveo je Vučić. I putnici su bili zadovoljni uslugom.

"Hrana je odlična, a posebno mi odgovara što ima dovoljno prostora da ispružim noge, što do sada nije bio slučaj sa Jatovim avionima - rekao je jedan od putnika.Služila se tradicionalna srpska hrana. Na meniju je bila šopska salata kao predjelo, za glavno jelo služeni su musaka, tradicionalna srpska govedina sa kajmakom i njokama ili pileći file sa kuvanim povrćem. Za poslasticu je služen čokoladni kolač sa orasima. Tokom leta savetnica za medije prvog potpredsednika Vlade Suzana Vasiljević proslavila je rođendan, a kao iznenađenje služeni su torta i šampanjac.

Ovaj let bio je "čast i izazov" i za kapetana Slobodana Radulovića.- Oduševljen sam i jako ponosan što mi je pripala čast da budem na ovom letu. Promene nisu lake, ali promena koja je na bolje, definitivno je nešto što smo svi želeli i čemu smo težili. Ova promena je utoliko bolja što imamo fantastičnu podršku od našeg partnera Etihada. Usluga će biti puno bolja, efikasnija - kaže Radulović. Erbas A319 je star sedam godina i devet meseci, a pre ovog leta renoviran je celokupni enterijer. Posada je značajno podmlađena i u potpuno novim uniformama.Na aerodromu u Abu Dabiju, avion su dočkali vodeni topovi, baš kao i pre nekoliko dana kada je letilica stigla u Beograd, a osim toga prvog potpredsednika vlade, na aerodromu je dočekla visoka delegacija koju je poslao šeik Muhamed bin Zajed.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track