ĆIRO NEMOĆAN PROTIV ZVEZDE: Crveno-beli savladali Slobodu sa 3:0
Foto: FK Crvena Zvezda

SFRJ duel

ĆIRO NEMOĆAN PROTIV ZVEZDE: Crveno-beli savladali Slobodu sa 3:0

Fudbal -
Zvezda i Sloboda, koja danas tavori u drugoj ligi Bosne i Hercegovine, poslednji put sastali su se 8. marta 1992. godine u Tuzli. Zvezda je trijumfovala sa 3:0, uz dva pogotka Darka Pančeva i jednog Elvira Bolića

Fudbalere Crvene zvezde posle 22 godine odigrali su meč protiv Slobode iz Tuzle. Na stadionu u Kopru crveno-beli su savladali tim koji predvodi Ćiro Blažević sa 3:0 (0:0).

Strelci za crveno-bele bili su Miloš Ninković u 50. minutu iz penala, Nejc Pečnik u 52. i Luka Milunović u 76. minutu.

Zvezda i Sloboda, koja danas tavori u drugoj ligi Bosne i Hercegovine, poslednji put sastali su se 8. marta 1992. godine u Tuzli. Zvezda je trijumfovala sa 3:0, uz dva pogotka Darka Pančeva i jednog Elvira Bolića. U jesenjem delu Zvezda je slavila sa 4:0, uz dva pogotka Vladana Lukića, dok su po jedan pogodak postigli Siniša Mihajlović i Duško Radinović.

Poslednju pobedu nad Crvenom zvezdom Sloboda je izvojevala u sezoni 1989/90, kada je u "Tušnju" bilo 3:0 za crveno-crne.

Zvezda je pre dva dana na pripremama u Sloveniji savladala Domžale sa 1:0 pogotkom Dragana Mrđe u 88. minutu.

CRVENA ZVEZDA - SLOBODA 3:0 (0:0)

Strelci: Ninković 50., Pečnik 52., Milunović 76.

Crvena zvezda: Bajković - Cilinšek, Pavićević, Krneta, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik - Mrđa, Dauda.

U drugom poluvremenu igrali: Rajković, Nenadić, Petković, Lazović, Gogić, Milunović, Rakić, Mihajlović, Savićević.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Kraj utakmice77. minut - U igru ulaze Rakić i Mihajlović, izlaze Milijaš i Mrđa. Ovo je povratak Đorđa Rakića posle povrede.76. minut - GOOOL! Luka Milunović je povećao prednost Zvezde na 3:0. Milunović je ušao u igru u 70. minutu umesto Pečnika. Posle odbitka iz prve je šutirao iskosa sa leve strane i poslao loptu na pravo mesto u suprotan ugao gola Slobode.66. minut - Iz igre je zbog povrede izašao Nikola Mijailović. Ušao je Nenadić.58. minut - Dragan Mrđa šutira iz okreta sa ivice šesnaesterca, ali brani golman Hadžić.55. minut - Lazović pogađa stativu posle nekoliko driblinga. Ulazak Čačanina preokrenuo je tok meča.52. minut - GOOOL! Nejc Pečnik je duplirao vođstvo Crvene zvezde svega dva minuta posle vodećeg gola. Slovenac je ispratio odličnu akciju Petkovića i Lazovića i neometan na drugoj stativi matirao Hadžića.50. minut - GOOOL! Zvezda dolazi do prednosti golom Ninkovića iz penala. Prethodno je šut Mrđe sa nekoliko metara Efendić zaustavio rukom i zaradio crveni karton. Mrđu je posle odličnog prodora uposlio Kovačević.46. minut - Tri izmene u Zvezdi, u igri su golman Rajković, Darko Lazović i Petković.

1. POLUVREME

KRAJ 1. POLUVREMENA

36. minut - Neko od igrača Slobode je na oko 20 metara od svog gola igrao rukom. Milijaš je izveo prekid, oštro je šutirao ali je lopta odletela iznad gola.34. minut - Velika prilika za Slobodu! Dubinsku loptu u srcu šesnaesterca Zvezde primio je Krpić, bio je za korak ispred Mijailovića, ali je u odsudnom trenutku bio neodlučan pa je njegov šut izblokiran.31. minut - najbolja prilika za Crvenu zvezdu. Mrđa je dobio dubinsku loptu, ušao u šesnaesterac malo iskosa sa leve strane, šutirao ali je golman Hadžić odbranio. U nastavku akcije Dauda i Pečnik su mogli da učine nešto više ali su se spetljali.29. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Krneta posle oštrog starta na oko 30 metara od gola. Slobodan udarac je izveo Kuduzović, ali je Bajković ponovo bio siguran.24. minut - Pečnik je povukao kontru, ali je jedino uspeo da iznudi korner.16. minut - Korner za Crvenu zvezdu posle slodobodnog udarca. Milijaš je izveo prekid, ali odbrambeni igrači Slobode izbacuju loptu u aut.9. minut - Husić je izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, ali je Bajković siguran.5. minut - Mrđa je prvi pripretio Tuzlacima. Ušao je u peterac iskosa sa leve strane, ali je potom akcija propala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track