PUCNJAVA U NOVOM SADU: Policajac ranjen u vatrenom obračunu!

Ukućani tražili pomoć

PUCNJAVA U NOVOM SADU: Policajac ranjen u vatrenom obračunu!

Crna Hronika -
Kada je patrola stigla i započela razgovor sa ženama koje su pozvale policiju, u jednom trenutku Isuf je izvukao pištolj i počeo da puca na na sve, tada je ranjeni policajac uspeo nekako da odreaguje i ranio napadača

NOVI SAD – Oko 12 sati, u ulici Slavuljeva 19 A, na Adicama, u Novom Sadu ranjen je policajac Ivan M. (25) iz Novog Sada iz vatrenog oružja, koji je ipak uspeo izuzetno spretno da reaguje i ranio napadača Isufa Strana (58) iz Vučitrna, koji duži niz godina živi i radi u Drezdenu, u Nemačkoj.

U prvih mah to je trebala da bude rutinska intervencija policije, rutinski izlazak na lice mesta.

Foto: Slađana Stojanović

- U Policijskoj ispostavi „Detelinara“, javljeno je da Isuf pokušava jednu Romkinju (46) koja ovde živi kao podstanar, da je nasilno odvede za Nemačku. Kada je patrola stigla u kojoj se pored Ivana nalazio još jedan policajac, zatekla je u kući tu ženu i njene dve rođake kao i ovog Isufa. Sve je teklo normalno, pričali su i u jednom momentu, znači, dok je sedeo na krevetu Isuf je izvukao pištolj, koji mu se očigledno nalazio u džepu ili za pojasom i tom prilikom počeo je da puca. Na svu sreću, iako ranjen policajac Ivan je uspeo da odreaguje i tom prilikom je ranio napadača i onesposobio ga kako nebi i druge ranio – kaže izvor Kurira.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Obojica su kolima Hitne pomoći prebačene u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

- Policajac Ivan M. zadobio je teške telene povrede, opasne po život, ustrelnu ranu u predelu stomaka. Njegovo stanje nakon operacije je stabilizovano, ali je još uvek ne izvesno i pod stalnim nadzorom lekara u Intezivnoj jedinici – kaže Jelena Jurišin, porparol KC Vojvodina.

Napadač na policajca Isuf Strana zadobio je teške telesne povrede, ustrelna rana u predelu leđa, stabilnog je stanja. i on je primljen u poluintezivnu jedinicu u Uregentnom centru u Novom Sadu.

Nadležni javni tužilac kvalifikovao je ovaj događaj kao teško ubistvo u pokušaju policajca koji je bio na dužnosti

Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa ovim krivičnim delom.

Učestali napadi na policijce!

Predsednik Sindikata srpske policije Glišo Vidović najoštrije osuđuje napad na kolege i ocenjuje da je to posledica opšte klime u društvu gde se napadači sistemski ohrabruju i podržavaju blagom sudskom politikom:

-Svi smo svedoci brojnosti i učestalosti napada na policijske službenike. Svesni smo i da je taj rizik deo profesije policajca, ali ne možemo da shvatimo niti da prihvatimo praksu gde se napadači oslobađaju na sudu ili im se određuju simbolične kazne. Ukoliko bi potencijalni napadač na policajca bio svestan pretnje u vidu dugogodišnje robije ne bi se olako odlučio da napad izvede. Nameće se jednostavno pitanje: „Koliko još policajaca treba da izgubi život da bi se neko u ovoj državi dozvao pameti i počeo da primenjuje strože kaznene mere prema napadačima – kaže Vidović.

Sindikat srpske policije još jednom apeluje na nadležne da shvate da je vrag odneo šalu i da se ovakve stvari više ne smeju tolerisati. Zahtevamo od Ministra i Direktora hitno opremanje policajaca zaštitnim prslucima, kao i donošenje neophodnih normativnih akata o postupanju u ovakvim i sličnim situacijama! Ne dozvolimo da policajac i nadalje bude prepušten samom sebi, bez ikakve zaštite. Ne tako davno imali smo sličnu situaciju, opet u Novom Sadu, koja se završila tragično jer je policajac zbog nedostatka

Iz nedelje u nedelju napad na policajce!

Nezavisni policijski sindikat Srbije prevashodno mora da izrazi veliko nezadovoljstvo i ogorčenje današnjim događajem u kojem je ranjen policajac. - Iz nedelje u nedelju mi se susrećemo sa strašnim događajima u kojima dolazi do napada na policajce. U današnjem je građanin otvorio vatru na našeg kolegu koji se sada bori za život. Ne mogu da se otmem utisku da se nalazimo u začaranom krugu koji počinje sve brže da se vrti a u kojem više nema nikakvog poštovanja prema policajcima na koje, očigledno, ‘’ima pravo’’ dazapuca ko god poželi. Kada i na koji način su naše kolege postali glineni golubovi? Kako je došlo do toga da danas svako ima pravo da podigne ruku, nož ili da potegne pištolj na osnovu reda i mira našeg društva – navodi Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

http://www.youtube.com/watch?v=L2-8ohHpTFY

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track