PUKLA VEZA: Raskinuli tinejdžeri koji su promenili pol!

Nemaju vremena jedno za drugo

PUKLA VEZA: Raskinuli tinejdžeri koji su promenili pol!

Ludi svet -
Njih dvoje su odlučili da se raziđu nakon više od godinu dana veze, jer žele da se "zabavljaju" i "uživaju u mladosti"

Par tinejdžera koji je postao poznat širom sveta završio je svoju vezu. Kejti Hil (19), koja je rođena kao Luk, i Arin Endrjuz (17), koji se zvao Emerald, zaljubili su se jedno u drugo dok su prolazili kroz proces promene pola. Ovo iskustvo ih je zbližilo toliko da kažu da će uvek imati "jedinstvenu vezu".

Njih dvoje su odlučili da se raziđu nakon više od godinu dana veze, jer žele da se "zabavljaju" i "uživaju u mladosti". Kada su vesti o njihovom raskidu došli do njihovih pratilaca na internetu, mnogi od njih su bili tužni zbog toga.

"Mi imamo jedinstvenu vezu, jer smo prošli kroz slične stvari, iako se radi o suprotnim smerovima. Došli smo do tačke gde nam je bilo sve teže da provodimo vreme zajedno. Ja sam krenula na koledž, a uskoro će i Arin, pa se nismo viđali tako često", kaže Kejti.

Ona je 2012. imala operaciju za potpunu promenu pola koja je koštala 35.000 dolara. Anonimni donator je čuo da je maltretiraju u školi jer prolazi korz proces promene pola i priložio je veliku sumu novca za operaciju.

"To je najlepša stvar koja mi se ikada desila. Osećala sam se kao devojka zarobljena u pogrešnom telu od kad sam se rodila. Sada sam kao i svaka druga devojka. Devojke su me prihvatle, zovu me da prespavam kod njih. Idem sa njima da sređujem nokte i kosu u salonu i to mi sve skreće misli od raskida", priča Kejti.

Sa druge strane, Arin se oseća kao da ima još puno toga da prođe dok ne postane muškarac. On redovno vežba sa teškim tegovima da bi postao mišićav. Prošle godine u junu napravio je bitan korak uklonivši ženske grudi nakon što je počeo sa terapijom testosterona.

Njegovi roditelji, Mič i Deniz, teško su podneli njihov raskid. "Prva stvar o kojoj je počeo da mi priča nakon raskida bila je operacija genitalija. Deo njega je mislio da će biti privlačniji devojkama kada izvrši potpunu transformaciju. Operacija genitalija kada žensko hoće da postane muško veoma je rizična i komplikovanija je od operacije genitalija kada muško hoće da postane žensko. Ubedili smo ga da ne brza sa operacijom, jer smo se plašili da će mnogo da pati ako ne uspe", priča njegova majka Deniz.

Arin se predomislio kada se prašina nakon raskida sa Kejti slegla. "Raskid me jeste naveo da razmišljam o operaciji genitalija, ali to je bilo impulsivno. Emocije su me preplavile i mislio sam da moram to da uradim, ali sada shvatam da Kejti nije zbog toga raskinula sa mnom. Pravi razlog je to što mi tek odrastamo i treba da se usredsredimo više na sebe nego na vezu", kaže Arin.

Iako je odlučio da ne žuri sa tim, Arin se i dalje nada da će jednog dana obaviti operaciju genitalija. "Bilo bi dobro da mi to ne stoji na putu u budućim vezama. Voleo bih da se oženim jednog dana i da imam decu koja će me zvati tatom, čak iako moja partnerka neće moći da zatrudni prirodnim putem", priča Arin.

Kejti i Arin su odlučili da ostanu prijatelji nakon raskida i da nastave da pružaju podršku jedno drugom. "Mislimo da je najvažnije to što smo bili jedno uz drugo u najtežim periodima, a sada možemo da slobodno da se zabavljamo i uživamo u tome što jesmo. Bićemo prijatelji do kraja života. Ne možemo da zamislimo da izgubimo kontakt i ne budemo tu jedno za drugo", rekla je Kejti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track