Prste da poližeš

Punjene lignje

Recept

Punjene lignje

Sastojci:
♦ 1,2 kg lignji
♦ 2 čena belog luka
♦ veza peršuna
♦ 1 dl ulja
♦ 250 g krompira
♦ malo prezli
♦ so, biber

Priprema:
Lignje očistiti, a krake sitno iseckati. Nožem usitniti beli luk i peršun, pomešati ih sa kracima, posoliti i pobiberiti, dodati prezle i 1 dcl ulja. Sve to promešati, smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicom. U zagrejani pleh staviti ulje, lignje i oguljen, isečen i posoljen krompir. Sve to promešati, prekriti folijom i peći u rerni 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni uz povremeno mešanje.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Tajkuni su milionima nezaposlenih izvršili genocid nad nadama, idealima, dostojanstvom Srđan Dragojević, reditelj i poslanik SPS
Prati Kurir na Facebooku!