PUPS bez tri odbornika u skupštini Loznice

PUPS bez tri odbornika u skupštini Loznice

Srbija -
Vladajuću koaliciju trenutno čine URS sa 21 odbornikom, SNS sa 12, SPS sa šest, Grupa građana "Pokret za Loznicu" sa tri i SDPS sa jednim odbornikom

LOZNICA - Troje odbornika Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) u gradskoj skupštini Loznice napustilo je tu stranku i ubuduće će nastupati kao samostalni odbornici.

U novom sazivu gradske skupštine Loznice, umesto pet odbornika PUPS će imati svoja dva predstavnika. PUPS je prethodno sa četiri odbornika Jedinstvene Srbije (JS) formirao zajednički odbornički klub, a te dve stranke sa Demokratskom strankom i njenih sedam odbornika, u opoziciji su vladajućoj koaliciji.

U skupštini Loznice vladajuću koaliciju trenutno čine Ujedinjeni regioni Srbije (URS) sa 21. odbornikom, Srpska napredna stranka (SNS) sa 12, Socijalistička partija Srbije (SPS) sa šest, Grupa građana "Pokret za Loznicu" sa tri i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) sa jednim odbornikom.

SPS i SDPS koji su činili predizbornu koaliciju, predhodno su sa grupom građana dogovorili formiranje posebnog odborničkog kluba sa deset odbornika.

U vladajućoj koaliciji u Loznici na toj trećoj sednici novog skupštinskog saziva došlo je do neslaganja, pošto URS i SNS nisu podržali predlog SPS o reorganizaciji fudbalskog kluba Loznica, kome zbog velikih dugovanja preti gašenje. Naredna sednica gradskog parlamenta očekuje se početkom septembra. U Loznici su pre izbora vladajuću strukturu činili URS, DS i SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track