PUPS: Jovan Krkobabić biće vicepremijer

PUPS: Jovan Krkobabić biće vicepremijer

Politika -
Još se ne zna da li će Jovan Krkobabić biti potredsednik vlade i ministar, ili samo potpredsednik sa zaduženjima za oblast socijalne politike, zapošljavanja i izbeglica, kazao je Čolaković

BEOGRAD - Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić biće potpredsednik nove vlade i zadužen za resor socijalne politike i zapošljavanje, rekao je potpredsednik PUPS Moma Čolaković.

"Još se ne zna da li će Jovan Krkobabić biti potredsednik vlade i ministar, ili samo potpredsednik sa zaduženjima za oblast socijalne politike, zapošljavanja i izbeglica", kazao je Čolaković posle sednice Predsedništva PUPS na kojoj je ono informisano o pregovorima o formiranju vlade.

Predstavnici koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) juče su potpisali kolacioni sporazum.

Čolaković je kazao da je Predsedništvo PUPS obavešteno i o tome da bi 23. jula trebalo da se nastavi konstitutivna sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izbrani njen predsednik i potpredsednici, a 24. jula bi bila sednica na kojoj će biti izabrana nova vlada.

Navodi se da će SPS zadržati mesto ministra prosvete na kojem će ostati Žarko Obradović, Slavica Đukić-Dejanović biće ministarka zdravlja, ministar će ostati i Milutin Mrkonjić, kandidat za ministra omladine i sporta je Branko Ružić, dok će premijer Ivica Dačić voditi i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

URS će baviti ekonomijom, finansijama, regionalnim razvojem i evropskim integracijama, a te resore će voditi Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Suzana Grubješić. Naprednjaci još nisu odredili sve svoje kandidate za osam ministarskih mesta, ali očekuje se da zamenik premijera bude Aleksandar Vučić koji će voditi i Ministarstvo odbrane, na čelu Ministrastva pravde trebalo bi da bude Nikola Selaković, a za energetiku biće zadužena Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track