Pusićeva podmazala ulazak Hrvatske u EU

Ministarka u Hrvatskoj vladi delila maslinovo ulje

Pusićeva podmazala ulazak Hrvatske u EU

Politika -
S obzirom na napredak koji su i Srbija i Kosovo napravili u međusobnim odnosima i u regulisanju mnogih problema zaostalih iz prošlosti, Beograd i Priština su napravili velike korake, rekla je Pusić

LUKSEMBURG - Ključna tema na današnjem sastanku Savetu za spoljne poslove EU u Luksemburgu bilo je pitanje Srbije i Kosova, otkrila je prva potpredsednica Vlade Hrvatske Vesna Pusić, koja je svim šefovima diplomatije, povodom ulaska Hrvatske u EU, poklonila bocu maslinovog ulja.

"S obzirom na veliki napredak koje su i Srbija i Kosovo napravili u međusobnim odnosima i u regulisanju mnogih problema zaostalih iz prošlosti, Beograd i Priština su napravili velike korake" rekla je Pusić.

Vesna Pusić je podsetila da će odluka na ministarskom nivou biti doneta Savetu za opše poslove sutra, a odluka na nivou Saveta EU, dakle šefova država ili vlada, u drugoj polovini nedelje.

"Međutim, po raspravi na Savetu za spoljne poslove sva je prilika da će i Srbija i Kosovo dobiti datum, odnosno da će Srbija dobiti datum za početak pregovora, a da će Kosovo početi pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju", rekla je hrvatska ministarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track