PUTIN UPOZORAVA: Postoji opasnost od terorističkog napada u Rusiji!
Foto: Reuters

PUTIN UPOZORAVA: Postoji opasnost od terorističkog napada u Rusiji!

Planeta -
Situacija je i dalje dosta složena i dalje postoji mogućnost za izvršenje terorističkih akata protiv civilnog stanovništva, naveo je ruski predsednik

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas da i dalje postoji mogućnost za izvršenje terorističkih napada u Rusiji i pokušaji da se prenesu sa Severnog Kavkaza u druge regione.

"Situacija je i dalje dosta složena, teroristička ilegala, bez obzira na ozbiljne gubitke, i dalje ima mogućnost za izvršenje terorističkih akata protiv civilnog stanovništva", rekao je Putin na zasedanju kolegijuma Federalna služba bezbednosti, navodeći kao primer teroristički napad u Volgogradu krajem prošle godine, preneo je Itar-tass.

Prema rečima Putina, "ekstremističke, radikalne grupacije" pokušavaju da aktiviraju svoje delovanje ne samo na Severnom Kavkazu već i da ga prenesu u druge regione Rusije - Povoložje, Centralnu Rusiju, nastoje da isprovociraju međunacionalne i verske sukobe i vode agresivnu propagandu među omladinom.

On je upozorio da teroristi koriste najsavremenija informaciona sredstva i tehnologiju, uključujući internet i socijalne mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja