PUTIN MERKELOVOJ: Osuđujem upotrebu vojne sile u Ukrajini
Foto: AP

Razgovarali telefonom

PUTIN MERKELOVOJ: Osuđujem upotrebu vojne sile u Ukrajini

Planeta -
Nemačka kancelarka prenela je ruskom predsedniku da je duboko zabrinuta zbog situacije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o teškoj situaciji u Ukrajini, s obzirom na nespremnost vlasti u Kijevu da primenjuju dogovor iz Ženeve, saopštila je pres služba Kremlja.

"Predsednik Putin snažno je osudio pokušaje režima u Kijevu da upotrebe vojnu silu protiv civila na jugoistoku zemlje", navodi se u saopštenju.

Nemačka kancelarka Angela Merkel prenela je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je "duboko zabrinuta" zbog situacije u Ukrajini. Kancelarka je u telefonskom razgovoru sa Putinom "izrazila duboku zabrinutost zbog napete situacije u Ukrajini", rekao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Ona je rekla da "očekuje od ruske vlade da jasno podrži sporazum iz Ženeve i da radi na njegovom spovođenju", dodao je portparol na redovnoj konferenciji za štampu.

Prelazni ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk optužio je danas Rusiju da, podržavajući separatistički pokret na istoku Ukrajine, želi da pokrene "treći svetski rat".

(Kurir/Raša tudej/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track