Putin: Naša vojska u Ukrajini je toliko velika da ćete je videti iz svemira!
Foto: AP

Predsednik Rusije

Putin: Naša vojska u Ukrajini je toliko velika da ćete je videti iz svemira!

Planeta -
Povodom navoda iz SAD i NATO da se ne vide znakovi povlačenja, Putin je rekao da bi oni koji to ne vide trebalo bolje da gledaju

ŠANGAJ - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je naredio povlačenje vojske iz oblasti blizu Ukrajine kako bi doprinio pozitivnoj atmosferi uoči predsedničkih izbora u Ukrajini, ali da nastavak sukoba u toj zemlji otežava odnose Moskve i Kijeva.

Povlačenje vojske najavljeno u ponedeljak trebalo je da stvori "povoljne uslove za ukrajinske predsjedničke izbore i okonča špekulacije", rekao je Putin novinarima u Šangaju, gde je učestvovao na bezbednosnom samitu.

Povodom navoda iz SAD i NATO da se ne vide znakovi povlačenja, Putin je rekao da bi "oni koji to ne vide trebalo bolje da gledaju" i dodao da će se povlačenje jasno vidjeti na satelitskim snimcima, prenijele su ruske televizije.

"Broj vojnika i oklopnih vozila je prilično veliki i njihovo povlačenje zahtijeva ozbiljne pripreme. Ako vrijeme bude dobro, vidjeće to iz svemira", rekao je Putin.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da se ruske trupe u područjima uz granicu s Ukrajinom premeštaju ka železničkim stanicama i aerodromima, kako bi otišle u matične baze. NATO, koji procenjuje da Rusija ima 40.000 vojnika uz granicu s Ukrajinom, ponovio je da i dalje ne može da vidi znakove povlačenja.

I američko ministarstvo odbrane je saopštilo da SAD nisu videle nikakve dokaze da je Rusija počela povlačenje trupa.

Podsetimo, snagu ruske vojke Moskva je još jednom pokazala na paradi na Crvenom trgu 9. maja ove godine.

http://www.youtube.com/watch?v=Hq56C10XzcQ

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track