Putin podržao zabranu da gej parovi usvajaju decu
Foto: REUTERS

Putin podržao zabranu da gej parovi usvajaju decu

Planeta -
"Ukoliko bi ruski parlament usvojio takav zakon, ja bih ga potpisao", rekao je Putin

JEKATERINBURG - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi dao podršku predlogu da se stranim gej parovima zabrani usvajanja ruske dece, ali je negirao da u Rusiji postoji diskriminacija homoseksualaca.

"Ukoliko bi ruski parlament usvojio takav zakon, ja bih ga potpisao", rekao je Putin na konferenciji za novinare sa liderima Evropske unije na samitu u Jekaterinburgu.

Zamenik ruskog premijera Olga Golodec je u subotu izjavila da će biti pripremljeni amandmani koji predviđaju da samo heteroseksualni inostrani parovi mogu da usvajaju rusku decu i istakla da sklapanje gej brakova nije u skladu sa ruskom tradicijom, podsetila je agencija AFP.

Putin je insistirao da ruski propisi ne diskriminišu gej osobe, mada je rekao da još nije video nacrt zakona o usvajanju.

"Mislim da je naš zakon veoma liberalan po tom pitanju i da uopšte ne postoji diskriminacija", dodao je on.Putin je predočio da i homoseksualci i heteroseksualci treba da budu tolerantniji jedni prema drugima."Ako bi bilo manje agresije i raspirivanja tog problema, bilo bi bolje za sve", zaključio je Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track