PUTIN: Ruskom nacionalnom kuhinjom protiv Mekdonaldsa
Foto: AP

Konkurencija

PUTIN: Ruskom nacionalnom kuhinjom protiv Mekdonaldsa

Planeta -
Kako uspostaviti industrijsku proizvodnju boljeg kvaliteta nego što imaju potencijalni konkurenti, među kojima i Mekdonalds, a nižih cena, zapitao se Putin na zasedanju Odbora za zakonodavstvo u Petrozavodsku, glavnom gradu Repulike Karelije

PETROZAVODSK - Predsednik Rusije Vladimi Putin pozvao je ruske regione da razvijaju industrijsku proizvodnju na osnovu najboljih primera nacionalne kuhinje.

Kako uspostaviti industrijsku proizvodnju boljeg kvaliteta nego što imaju potencijalni konkurenti, među kojima i Mekdonalds, a nižih cena, zapitao se Putin na zasedanju Odbora za zakonodavstvo u Petrozavodsku, glavnom gradu Repulike Karelije na severozapadu Rusije.

On je tako reagovao na izjavu predsednika skupštine Republike Severna Osetija Alanija Alekseja Mačneva, da su "osetinski pirogi snažna konkurencija proizvodima Mekdonaldsa i italijanskoj pici".Predsednik je priznao da je više puta probao osetinske piroge.

"Naravno, svidelo mi se, pa sam ponovio... I ne samo osetinski pirogi, mi imamo ukusnu raznovrsnu kuhinju na Severnom Kavkazu, u Povoložju", ukazao je ruski predsednik i pomenuo jelo od testa čak-čak, kao i tatarske beljaše i kareljske kalitke. Problem nije u tome. Pitanje je kako organizovati industrijsku proizvodnju boljeg kvaliteta i jefitiniju nego kod konkurencije.

"Treba postići da izgledaju kao domaći, ali da budu izrađeni na principima industrijske proizvodnje", ukazao je predsednik.

Putin je u obraćanju zakonodavcima, dodao da mnogo zavisi od njih.

"Treba stvoriti uslove. Vi možete na regionalnom i opštinskom nivou da stvarate povoljne uslove za razvoj malog i srednjeg biznisa, dajući određene povlastice i olakšice", ukazao je predsednik Rusije.

S tim povoljnostima uz vredan rad, može da se postigne uspeh, smatra Putin.

Prema njegovim rečima, takav izlazak nacionalne kuhinje ruskih regiona u industrijsku proizvodnju može da bude veoma dobar posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track