PUZOVIĆ: Najkritičnija situacija u Lučanima!
Foto: Fonet

Stanje se prati iz sata u sat

PUZOVIĆ: Najkritičnija situacija u Lučanima!

Srbija -
Obezbeđeni džakovi, punilice i materijal za punjenje džakova i očekuje se da se večeras postave pored puta u zoni suprotno od fabrike namenske industrije, rekao je Puzović i doadao da su u porastu reke Moravica, Rzav, Đetinja i Skrapež

BEOGRAD - Sve ekipe Srbijavode su 24 sata na terenu i svakog sata koordinaraju rad sa Sektorom MUP za vanredne situacije i lokalnim štabovima za zaštitu od poplava, a trenutno je najkritičnije u Lučanima, rekao je danas direktor Srbijavoda Goran Puzović.

"Najteža situacija je u Lučanima gde su obezbeđeni džakovi, punilice i materijal za punjenje džakova i očekuje se da se večeras postave pored puta u zoni suprotno od fabrike namenske industrije", rekao je Puzović.

On je rekao da se prati situacija jer su uzvodno od Lučana na Zapadnoj Moravi u porastu reke Moravica, Rzav, Đetinja i Skrapež i da bi ta velika koncentracija vode mogla da dovede do opadanja Bjelice u Lučanima.

Puzović je naveo da su nizvodno, na Zapadnoj Moravi, otvorene sve kapije na svim ustavama i branima kako bi se voda što brže spustila.

"U ovom trenutku vanredna odbrana od poplava proglašena je na reci Bjelici u Lučanima gde je sinoć uvedena i vanredna situacija, na Rasini u Brusu, na Toplici u zoni Leskovca, na Ibru u zoni Kraljeva Žičko polje, i trenutno se proglašava vanredna odbrana na Ibru u Kraljevu u zoni Sječeg polja", rekao je Puzović.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku Ibrom teče 500 kubnih metara vode u sekundi i očekuje se i dalje rast vodostaja.

Puzović je naveo da je u Zaječaru proglasena redovna odbrana na Belom i Crnom Timoku, da se prati situacija i da ne bi trebalo da dođe do uvođenja vanredne situacije u tom delu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track